FEM MÅNADER

I söndags var det den 29 december vilket också var fem månader sedan olyckan..det känns som om det är jättelänge sedan men samtidigt som om det inte alls var så länge sen. Fem månader...det är ändå ganska länge, men tiden har gått väldigt snabbt och jag har återhämtat mig riktigt snabbt & bra. Är ganska stolt över mig själv över hur jag har klarat mig genom detta även att jag klarat mig genom det. Olyckan och allt efter den har gett mig en massa saker att tänka på, att inte ta allt för givet & att jag fått en andra chans i livet. Om jag bara inte hade somnat hade jag inte varit här, och sova är ju inte en så stor grej. Har blivit starkare och lärt mig en masssa. Så nu ska jag kika igång 2014 med samma inställning och återhämta kroppen ytterliggare. 
 
Till er som är nya här och inte vet vad som hände kan kolla i kategorierna - olyckan - vad som verkligen hände. 
 
- Bara fem månader sedan...På sista bilden är mitt ena lår ben efter & innan operationen.  

EMPORIA

Hejsan !
Igår var jag fullt upp hela dagen därför inget bloggande. Började med att åka in till Malmö för att kolla hockey VM, Finland-Sverige. Sverige vann ! Sen spelade Ryssland-Schweiz och Ryssland vann. Såg bara de två flesta perioderna av Ryssland-Schweiz matchen för Ryssland ledde redan då med 5-1 och jag hejade på Schweiz...Haha var även en aning trött efter cellgiftet i fredags. 
Efter hockey åkte jag sen även hem till Maja där Matilda & Filippa också var. Vi gjorde inget speciellt utan bara pratade & åt lite, började kolla lite på taken 2 men sen skulle jag hem. Somnade ganska direkt och fy va de va skönt att sova. Haha. 
 
Idag är jag på emporia och sitter just ny & fikar medans mamma & Lotta fixar sina naglar. 
 
- två stela bilder från just nu..

DENNA SMÄRTA

vaknade imorse och hade så himla ont i min kropp. låg kvar i sängen ett bra tag innan jag gick upp...slappade bara fram till två tiden då jag åkte med familjen till stan för att se om jag hittade något till min nya data. hittade inget på rea så väntar att köpa till senare då jag har lite mer pengar. när jag sen var hemma igen så beställde vi mat och nu ligger jag bara i sängen och kollar runder på datan. har så himla ont och har svårt att röra mig. kan vara reumatism och att jag håller på att bli förkyld. så himla jobbigt, men men kommer ju antagligen vara frisk till skolan börjar..
 
- take me back, please!

SLAPPLOV

Idag vaknade jag vid två...herregud. har iallafall inte gjort något annat än att legat i sängen, lärt mig lite av photoshop & duschat. hahha. hoppade runder i pyjamas och efter jag duschat hoppade jag i en mjukisdress. de är vad jag kallar lov, mannar. hade behövt städa mitt rum lite & plocka ner mig gran för nu är julen över så då ska de bli skönta tt få bort den. mammas kusin kom för en stunds sen och ska väl snart gå ut och va lite social med dem. har face-time:at med maja ett tag precis och det är alltid lika trevligt. tror jag börjar bli sjuk, har ont & är stel i hela kroppen, ont i magen & fryser...kan även vara reumatism som kluddar, efter som värken i kroppen. känns ganska jobbigt då det inte kommer släppa på ett tag pga cellgifts uppehållet efter olyckan. men jag ska inte klaga, kan ju faktiskt röra mig. men ska försöka fixa "vad jag fick i julklapp"- inlägg imorgon tror jag.
 
 
- hehheheeheheheheheeheheh <3

MIN JUL

Igår var vi hemma & öppnade paketer under dagen, sen kalle anka och sen kom gäster. Hade riktigt mysigt och blev så otroligthimlasuperduper glad för mina klappar. haha. funderar på att lägga upp en video med allt i annars bara foton. maja fotade en del bilder på vad jag fick men kan inte föra över dem från mobilen till datan.. vi får se vad jag kommer fram till. har iallafall suttit i en massamassa timmar nu och försöka förstå mig på min ena julklapp..hehehehe. nya macbook air, gubbar. hahah. men fattar inte ett shit...vet hur man öppnar internet och ja det är typ det...hahahah. kunde först inte ens stänga av den, då är det illa. men det vet jag nu iallafall. har någon några tips så kommentera mer än gärna. fick även photoshop i julklapp som vi instrallerade idag, och fattar inget på den heller. så kommer nog sitta i mjukiskläder hela detta jullov & försöka komma på hur saker och ting fungerar. kollade idag klart alla avsnitt av "white collar" som finns påp netflix, och jag dör! någon som vet var man kan kolla den serien någon annastans ???
Hoppas iallafall att ni haft en trevlig jul, och blev nöjda med de ni fick. 
 
 
 
 

LILL JUL

Igår den 23 december hade jag fullt upp verkligen. Var hemma två gånger bara för att gå ut med hunden och sen vidare iväg. Var först hos vår förredetta granne och åt frukost, bytade julklapp & bara umgicks. Sen vidare till gammelfarmor där vi önskade god jul & fikade. Efter det så åkte vi till BUS, där jag låg inlagt, och önskade god jul. Vi tog även med oss en låda clementiner & en kartong med en massa skumtomte-påsar i, som dem fick. Kollade runder lite, ställena jag brukade vara på & i mitt rum, blandade känslor. Träffade Annika som jag inte har träffat sen jag var inlagt,så kul. Så himla synd om barnen som ligger därinne nu för att de är dem som är super sjuka, och jag tycker så himla synd om dem. Men en bra sak var att det var många rum lediga. Efter jag varit där och lämnat sakerna och önskat god jul åkte jag hem, bytade om till mjukis kläder och åkte till Lundberg-Jensen för att fira lill jul. Fick så himla fina julklappar av dem och hade super mysigt. När vi sen kom hem så var jag uppe till efter  00.00 för at skicka ut några "God Jul" sms. 
 
. Bilder kommer snart .

TIDIG JULKLAPP


- fick denna av mina kusiner förra veckan i tidig julklapp. Älskar! 

SKOLAVSLUTNING

Igår hände inget men på kvällen så var jag på burlöv med sofie. Hade riktigt mysigt och köpte enbart ett halsband. Idag var det skolavslutning, och jag hade klänning. Herre, jag skämdes i början men ville sen nästan inte ta av den för jag faktiskt kände mig fin i den med stövletter. haha. Iallafall så vet det en av dem bästa skolavsltningarna då det inte var en massa lååånga tal vilket var skönt. Kör på trenden, JULLOV BITCHES. Efter underhållning i aulan så var det film visning i klassrummet och betyg på filmerna & våra terminsbetyg. Sen stannade jag lite på skolan och sen hem tilll maja, och vidare till filippa. Vi åt hemgjorda köttbullar och makaroner, såå gott. Efter vi sedan bytat om färgade jag & maja, filippa och matildas hår. tog ju en massa, massa timmar...men blev snyyggt! pappa hämtade mig & maja så vi åt när vi kom hit. Har kollat hjälte-galan, fantastiska människor ! Ska snart kolla "god bless america" och sen om tvd kommer ut så kollar jag ju också.
Puss.
 
 

LUSSEBAK

idag var jag tidig i skolan, för första gången på hela terminen. Iallafall så när jag kom hem så bakade jag lussebullar med min bror. Och äntligen lyckades jag,ingen bränd jäst här inte. heheh. Dem blev iallafall supergoda. Sen kollade jag lite klipp på youtube, blev helt super känslig & tårarna rann för att en app inte ville fungera på paddan.
irriterande-tårar, whuut ? har även klätt våran gran, som ingen i familjen ärkt enär dem kom hem...den är precis när man kommer in. men ändå, så gjorde jag dte och la in några klappar som fick plats under den. beautiful. iallafall så vet jag inte vad som hände innan, men nu har jag suttit en lååång stund för att försöka hitta på en bra present till my friend. tittade runder lite igår, men idag var ALLT slut. allvarligt. men har kommit på en perfa sak, yeeyyeey. ska snart sova, kanske äta något innan. vem vet ? haha. herr vilket meningslöst inlägg men ändå. grattis om du kommit såhär långt !
 
- LUSSEBULLAR !

7 DAGAR TILL JULAFTON

Idag har jag varit i skolan som vanligt varit i skolan, som slutade 13.10. Yeey. Efter det så åkte jag hem, vilade en stund och sen till min arbetstearapeut som slutade idag. Riktigt riktigt tråkigt att hon slutar, eftersom hon är sjukt trevlig och jag verkligen gillar henne. Gav henne en glögg flaska och sen en till min sjukgymnast också. Efter det gick vi hem och körde direkt till lund för vaxning. Vaxade mina bryn för första gången idag, har bara nopat innan. Det gjorde faktiskt inte alls ont, om man jämför med överläppen, armarna & benen. Mamma hade glömt mina kryckor så fick gå utan, asså fy va ont. Fick en lite "goodiebag" sen efter vaxningen och sen köpte vi mat på subway. Så nu är jag hemma iallafall och ska snart duscha. Ska kanske pynta vår gran sen för jag glömde de igår. 
men nu ska jag iallafall kolla ett avsnitt av "white collar" som jag började kolla för någon dag sedan, och fan va han är snygg i huvudrollen. ingen aning om vad han heter men han är snyyygg.
 
 
 

KRYCKOR, LAGT RULLAN.

Så igår hackade hela min dator sig så kunde inte gör något på den...åhh. Men idag så är den fit for fight igen. iallafall så la jag rullan igår. Så grymt. min lärare hade fixat en lite fest, mingel på första lektionen. Och det var så himla härligt, och hon är helt jäkla underbar. Iallafall så var det konfetti, ballongen, serpentiner, läsk osv. Tror ärligt att alla lärare på skolan har gått fram till mig och sagt "gud va kul att se dig på benen, hur känns det ?" med deras egna twist....haha. Det känns iallafall bra men jobbigt. Har haft mjukis/flowiiiiepants i mer än fyra månader nu i rullan. Känns så sjukt obekvämt med jeans nu..haha men samtidigt så vill jag ha det nu sista veckan för att jag kan. efter skolan så följde maja hem och vi gjorde inget speciellt. 
Skulle iallafall fixa till det med vita jeans och skjorta igår, och därför ta outfit bilder...men det gick inte bra ahhahaha. 
Hade iallafall ett par vita slitna jeans och en jeans skjorta med detaljer på moi.
till er som vill veta varför jag haft rullstol och nu har kryckor kan ni läsa om det här - HÄÄÄÄR!
 
- Hur dåliga bilder som helst, men ändå. 
 
 
 

LUCIA I FREDAGS

Har inte varit så aktiv de sista dagarna, så sorry för de. Har inget bra ursäkt utan har bara inte orkat. I fredags så var de lucia firande i skolan, sen åkte jag hem och sov..sen kollade jag hockey i Malmö på kvällen. Sen igår var jag iväg och handlade julklappar i flera flera timmar, sen på kvällen var kg hos Maja. Vi pluggade lite so, lagade mat & fixade julklappar. Senare på kvällen åkte vi hm till mig där vi gjorde snickers & candy rock. Svin goda. Sen deckare jag direkt, sjukt trött på sistone. 
Idag har jag varit & firat jul hos min gammalfarmor & kollat Hampus hockey match, som dem vann med 8-3. Kom hem där jag duschade och är nu i bilen på väg till mina kusiner för att fira jul. Dem ska nämligen fira jul på Teneriffa, fuskisarna. Älskar att fira jul hemma, men vem vill inte ut och resa lixom ? Jag är iallafall över sugen på att åka till ett varmare ställe...


- lucia-tåget på vår skola, i fredags. 

BETYGEN

Idag har jag varit i skolan som vanligt. Gjorde inget speciellt, men fick några av mina betyg. Det är många som gett mig E för jag inte varit där så mycket, och det är jag glad över...så att jag inte får streck. Har iallafall inte fått F i något, men dock ett streck i idrottt...undra varför. haha. 
Helt annat ämne men HUR TAGG ÄR INTE JAG TILL JULLOVET. så himla taggad, pappa hade köpt julklapp till hampus igår...när han var med. Så han vet vad ha ska få, och herre vad glad han kommer bli. Jag vet dock inte vad jag kommer få, och det vill jag inte heller så jag trivs i min ovetande situation. har själv nästan köpt alla julklappar jag ska köpa, bara några kvar. Vad tycker ni om den nya uppdateringen på instagram egentligen ? Själv tycker jag att den är onödig, verkligen.
Hej farmor & farfar !
 
 
 

VISSTE NI ?

- Jag gillar inte taco krydda så när jag äter taco så äter jag färs med salt och peppar istället. Samma sak med Fajitas.
- Jag hatrtyp tvångstankar och räknar rutor & hörn.
- Jag är otroligt morgon trött & arg.
- Rekordet i hicka är en man som hickade från 1922 till 1990.
- Jag vinner aldrig på någonting. Verkligen aldrig.
- Vill ha större rum & större garderob.
- Vill verkligen gå en make-up kurs. 
- Har redan börjat planera Skottland, runt 200 dagr tills dess...
- Vill tömma min garberob och bara köpa en massa nytt, har dock inte pengar till det.
- Villl & ska se Catching fire. 
- Älskar känslan när man har ny städat rum, ny bäddad säng, ny tvättad pyjamas på, ny duschad, krypper ner i sängen & har en skål men något gott i och kollar på en bra film. 
- Blir irriterad på folk som inte fattar. 
- Förstår mig inte på folk som inte gillar choklad. Vad är fel ?
- Är över taggad på jul & nyår.
- Får att jag ska få en vinter känsla måste det finnas snö.
- ÄLSKAR ATT VARA UTE & RESA!
 
 

MORFAR ♥

Idag så fyller även min morfar 67, eller skulle ha fyllt. Saknar honom något så enormt och önskar verkligen att han och mormor skulle varit här och firat denna dagen med oss. Kan verkligen inte fatta att det är lite mer än fyra månader sen olyckan, då ni åkte tillbaks till himmeln.
 
Vill bara att du ska veta att ingenting av det som hände var ditt fel, och att älskar dig. Vill inte att du ska ta på dig skuldkänslor till vad som hände mig & mormor för att du kunde inte göra något åt det. Jag återhämtar mig riktigt bra och hoppas ni ser det och jag vet att ni är stolta över mig. Hundarna har det bra & huset överlevde stormen.Är så otroligt tacksam öevr allt jag fått uppleva med dig & allt du gjort för mig. Vill också att du ska veta att jag kom med till Skottland på konfirmation, och ska försöka uppleva något av det ni inte hann göra.
Morfar, jag mår bra.
Älskar & saknar dig så sjukligt otroligt, Moffe.
 
 

WHITE HOUSE DOWN

Såg precis "white house down" och herregud va bra ! Har sutit med ont i magen och skakat nu ett tag, så himla inlevelserik. 12/10, helt klart! Bland mina favorit filmer, helt klart! 
Idag har varit en helt vanlig måndag, drygt i skolan och bara tagit det lungt när jag kom hem. I dag på tekniken var nog den förtsa gången jag tyckte det var kul och inte ville att lektionen skulle sluta..haha. 
 
 

DEMI LOVATO

Har aldrig haft en idol så som andra är beliebers eller directioners men en kändis som jag har gillat nu ett tag är Demi Lovato. Hon är så sjukt snygg, rolig, bjuder på sig själv och så himla stark. Hennes låtar är riktigt bra och har super bra texter. Hon en förebild för mig, för att hon kämpar för det hon tycker och är sig själv. Skulle inte kalla mig själv en Lovatic, men ser verkligen upp till henne.
 
 

BRUNCH

Idag har varit en dag då jag haft saker att göra hela dagen förutom på jobbet...haha. Vaknade vid tjugo över tio och Maja kom precis hit då. Vi gick/åkte till hemköp för att köpa hem saker till brunchen. Filippa & Matilda kom vid tolv och vi åt vid ett. Så himla gott & mysigt. Vid två gick vi till jobbet men eftre vi gått en bit så vände vi och fick skjuts istället. Det ösregnade verkligen. Väl på jobbet så jobbade nästa alla, vilket var kul. Vi gjorde inte så mycket, lions var där och bjöd på tårta och delade ut blommor & choklad. Efter det så kom pappa & samba dit för att ha följe med mig och Maja hem. De bara öste ner regn, usch. Där rök snön och den vita julen. Här hemma beställde vi pizza på puben som jag åt halva av, för fy vad jag var mätt. Sen satt jag och Maja och kollade lite klipp på youtube och sen åkte hon med. Jag ska nu duscha och sen sova, skola imorgon & inga läxor vad jag vet nu iallafall. wihoo. 
 
 

BOWLING MED SLÄKTEN

Idag har jag varit på big-bowl med min släkt på mammas sida, alla utom gammelfarmor. Vi hade det super mysigt, åt julbord, körde i spelhallen & bowlade. Där fanns så himla mysket att välja på, på julbordet & jag blev så himla mätt. Jag körde bil i spelhallen och vann första gången och kom trea andra gången. I bowlingen vann och första även där men kom sist andra gången...haha. Hade kryckor idag istället för rullan och tyckte det gick väldigt bra. Var lite svårt att int ekunna springa fram och slänga iväg klotetmen det blev bra iallafall. Kom precis hem & ska snart iväg igen till min min mammas morbror och hans familj. Mysig dag och kul att alla för en gpngs skull är samlade. 
 
- Sorry för hemska bilder men kan inte fota med min mobil förutom på snapchat, vilket ger sämst kvalle.

TACOMYS

 
Lite bilder från igår, efter tacon åt vi chokladpuddig. Såå himla gott !

STRÖMAVBROTTET

Igår hade vi strömavbrott i fyra timmar, precis innan dog min data. Satt med ett ljus och skrev soinlämningen på papper och fick duscha med en massa ljus för att se något. Fick lite panik för jag inte såg något, så det kändes som det var spindlar i hela duschen. hehe så det blev en snabb dusch. Hade 13% på min padda så passade på att kolla det senaste "the originals", sen dog och den.
 
Imorse var jag faktiskt i tid på skolan men eftersom att Sofie alltid kommer sen för att hon väntar på mig så väntade jag på henne. Vi hade mattprov första lektionen och snön kom, och himmeln var sååå fin. Sen hade jag so sista lektionen där jag stannade kvar efter den för att göra ett läxförhör jag inte klarat. Hade bokat en taxi så fick avboka den så maja var snäll och rullade mig till vårdcentralen. Där jag hade ett litet pass sjukgymnastik eftersom jag fortfarande är lite förkyld så sa min sjukgymnast att det var bäst att jag tog det lite lugnt idag med. Nu ska jag ta en macka, kanske fixa naglarna och sen kolla film. Älskar kolla film, haha. Ikväll ska jag till Filippa och ha taco mys med Matilda & Maja. Bra fredag !
 
 

SVEN

Första lektionen var hemkunskap där vi gjorde lussebullar. Har längtat så sjukt till de så bränner jag jästen och lussebullarna blir degklumpar...men min lärare använde dem som exempel på vad som händer när man bränner jästen så dem kom iallafall till nytta. Bilden blev inställd så vi hade 1,5 h håla, riktigt drygt ju. Men han plugga lite & ta de väldigt lugnt. haha. När jag kom hem kollade jag någr aprogram jag missat och ska nu fortsätta med pluggandet - matteprov, soinlämning & soläxförhör imorgon. Har varit på gränsen till underkänt dem sista proven, verkligen på ett-poäng-pågränsen, så måste verkligen få bättre resultat på dessa jag haft denna veckan och dem sista kommande veckorna. Sven har iallafall hälsat på lite och tycker det är gansk amycigt med storm, när man är inomhus. Men blir det för mycket, om man är ute eller om strömen även rycker så är det allt annat än mysigt. 
Vill ha ett fint lager med snö på marken när jag vaknar, men ingen jäkla snöstorm. tack, i för hand moderjord. 
 
 

BLOGGAR JAG LÄSER

Tänkte skriva lite om vilka bloggar jag läser och varför jag läser dem. Jag brukar kolla dessa bloggarna varje dag men ibland händer det att jag kollar in på någon annans också.
 
Nickys.com 
 
 
 
 
 
- För att komma till deras bloggar kan ni klicka på deras adress, texten eller bilden.

QUOTES

- Det finns så sjukt många quotes som jag tycker är himla bra och sanna. Dem på bilden är några av mina favoriter som verkligen är så grymma och värda att tänka en extra gång på.
 
 

EMPORIA

Matteprovet gick skit och fysikprovet gick ändå helt ok. Imorgon skulle jag egentligen göra ett so läxförhör men de kunde jag göra på fredag istället. Så har so läxförhör, matteprov & soinlämning på fredag, drygt. Nu ska jag iallafall till emporia och skjuta fram plugget lite till. Iallafall så ska det bli en kraftig snöstorm här i Skåne imorgon, tåg och allt är redan inställt...tänk så kommer den inte ens hit ? Haha. Men ska bli skönt med lite julkänsla, hehe.
 
( bild får ni sen ! )
 
 

HÅLA

Testade att använda en väckarklocka inatt men stängde av ljudet igår och hade ryggen emot den och såg därför int eljuset när den lös upp för att väcka mig, så det sket sig. Pappa väckte iallafall mig och jag fixade mig, väntade på taxin...som kom tio minuter för sent. & sen skulle han hämta fler, blev så irriterad. Iallafall så kom jag till skolan och sitter här nu. Har en håla på 40 som slutar om tio. Men måste fixa en massa så chao.
 
 

WISHLIST

Satt för någon dag sedan och fixade ett litet collage med saker jag skulle vilja ha i julklapp. Det är ju så himla mycket man vill ha men detta var dem sakerna som först kom upp i mitt huvud när jag skulle göra detta collaget. Hoppas ni gillar denna typen av inlägg, lite variation från "idag har jag..." inläggen. 
- Parfymerna hittade jag på kicks, den vita skjortan på H&M, vita byxor + tröja från lager 157, macbook air från Apple, stickad vit tröja från Stdium och rosa pyjamas ifrån Gina Tricot. Vill även ha en Canon eos 600D, men hittade ingen bra bild. :)
 
 

BEFORE I DIE

Det finns så sjukt många saker jag vill göra under min tid här på jorden. Jag och Sofie satt och pratade om hur snabbt livet kan ta slut och att det finns så himla mycket saker man vill göra. 
Som min mormor & morfar hade flera planer och saker dem ville göra innan dem lämnade. Dem skulle till skottland, göra om huset nu till mormor skulle gå i pension, mormor skulle testa att vaxa sig, köpa en bil som jag skulle övningsköra i osv. Men livet kan ta slut så snabbt och så mycket för tidigt. Man ska verkligen ta vara på sin tid och göra det man tyker är rätt och kul.
 
- Några av de sakerna jag skulle vilja uppfylla från weheartit.
 
 
 
 

PEPPARKAKSHUS

Hos Maja gjorde vi ett pepparkaks hus och kolakakor. Super gott! Sen lagade vi även fajitas, som blev för stark för mig så tog en pan-pizza istället. Skulle egentligen äta brusch med Matilda & Filippa men de blev för sent, synd men gör antagligen det nästa helg istället. Skulle egentligen också till julmarknaden idag men glömde helt bort tiden och sen blev de försent. Men mamma & Hampus sa att vi inte direkt missade något så det blev bra iallafall. 
Ska iallfall duscha och fixa mig nu sen antagligen sova, eftersom jag lagt mig långt in på natten nu dem sista dagarna.
 
 

PAUL WALKER

Inatt så dog skådespelaren Paul Walker under en testtur i en porsche. Jag får typ panik och mår illa när någon dör i bilolyckor efter i somras. Kan vara att vi kör förbi en bil som har kört i i räcket och kan börja stor gråta. Iallafall det absoultut sjukaste är att igår kväll/natt så kollade jag på "hours" som är en film där i stort sätt bara han är med i, och sen får jag veta att han dog då. Sen tidigare på dagen kollade jag även fast and furious 6 för 5 gången. Han var iallafall en grym skådespelare som jag älskar.
 

FÖRSTA ADVENT

Idag är det ju första advent, så mysigt. Ganska besviken på att det inte kommit snö ännu..Vaknade av en Face-time samtal från Maja, haha. Har ätit & klätt mig, så väntar bara på att mamma ska komma och hämta mig så hon kan skjutsa mig till Maja. Idag ska vi till Julmarknaden här i byn, & brukar vara mysigt. Ikväll kanske det tillochmed blir lite plugg för mig, två matteprov, ett fysikpro & en soinlämning. Riktigt störigt att lärarna ska trycka in allt nu dem sista veckorna. 
 
 

RSS 2.0