TIDIGT LUCIATÅG

Det blev lite ändrade planer då Sofie ville komma hit och ha mysigt framför en julfilm. Gjort som sagt - Grinchen blev det. Helt klart min favorit julfilm, så himla gulliga allihop haha. Hampus kom sen hem med massa kompisar så jag och Sofie bestämde oss för att göra ett litet och tidigt luciatåg med fika till dem...eheheheeheh. Både Lina och Lotta var också här, mysigt!! 
 
Sofie tipsade om en ny serie som hon börjat se - Prison Break. Lät super bra och den är klar, alltså det kommer inte fler säsonger vilket är super skönt. Så tänkte börja se den efter att jag har kollat igenom och lämnat in en svenska inlämning. 
Slängkyss
 

Massa jul gott!!  Lussebullar - Pepparkakor - Skumtomtar - Chokladbollar - Hallonsaft.
 

FÖRST ADVENT

 
Nyss fixat en liten adventljusstake och första ljuset är tänd - det är ju redan första advent...
Glad advent kära ni! :)

CATCHING FIRE

Igår kväll tog vi fram ljusstakarna, tomtarna och ljusslingorna för att julpynta lite i huset. Så himla mysigt verkligen! Jag och mamma bakade sedan skurna pepparkakor och lussebullar innan Lotta kom hit. Vi satte oss och mös i soffan framför "Catching fire" - hade glömt hur extremt bra den är! Riktigt mysig kväll med andra ord. 
 
Idag har vi varit och handlat lite blandat och har inga andra planer än att plugga och kanske kolla ikapp "The originals" och lite av de missade PH-avsnitten resten av dagen. Har väldigt mycket värk och är stel idag så får se ifall jag orkar göra något annat. 
Slängkyss
 
 
Lusselelle lusselelle..

BOXNING ?

Undrade lite ifall jag var på en boxningsmatch idag, då dem slogs hejvilt. Utvisning efter utvisning blev de. Även hemmadomare, känns som jag säger de efter varje bortamatch men Halmstad fick inte ens nära så mycket utvisningar som lund - även om det var dem som började de allra flesta bråken. Satt innan matchen och pratade lite med en mamma till en kille i laget som jobbar med gymnasie och arbete, hon gav mig en katalog och massa bra tips. Super!!
Vi har nyss stannat på vägen för att äta och är påcäg hemåt. Ikväll står de lussebak på schemat! 
Slängkyss 


Och föresten matchen slutade 3-4... Halmstad gjorde de avgörande målet i de sista sekunderna

EFFEKTIV MORGON

Godmorgon hörre ni! 
Idag ringde alarmet 05.14 då jag skulle hänga med och säga hejdå till farmor och farfar som sticker idag. Gjorde en kopp varmchoklad och hoppade i myskläder, älskar att åka bil tidigt när det är mörkt och knappt någon ute. Har sedan jag kom hem runt sju gjort två matteläxor, börjat på en idrotts-inlämning och tagit det lugnt. Ska snart hoppa i duschen och sen vid elva ska vi åka iväg för att Hampus ska spela match en bit härifrån. Åhh bara älskar att det endast är lördag idag, en till ledigdag imorgon alltså. Me gusta!
Slängkyss! 

 
Sliten i favorit tröjan! 

SURPRISE

Kvällens överraskning var att mamma tog med oss på fondue. Inget super stort men de var riktigt mysigt, och alltid kul att ha något att se framemot som denna lilla fredags överraskning. Maten var så himla god, åt alldeles för mycket - så nu mår jag bajs. Herregud! 

Vi åt iallfall först fondue med oxkött, sen till efterrätt åt jag tobleronemousse med hallonkompott - säger bara YUM! Hampus tog en marängsviss som var gigantisk!!

Slängkyss

 

 
Inga ord behövs...bilderna talar

CURLY


Gårdagens lockar, ÅHHH trivs i det!'

SNART KOMMER SNÖN

Idag är det studiedag och det utnyttjade jag till max och gick upp kvart i ett...Ångrar det just nu då hela dagen blev bortkastad men det var skööönt. Började dagen med att drick lite varmchoklad medan jag skrev en inlämningsuppgift som ska vara inne på söndag om serien "Portkod 1525". Efter de åkte jag och mamma för att hämta upp Hampus som varit och fiskat. Måste bara tillägga att det hade snöat massor där han var, Romele.
Vi hittade dock inte honom och det blev lite kaos men det löste sig! Sen åkte vi hem till farmor och farfar som ska åka iväg till värmen imorgon, lyllosar!! Kom nyss hem och ska plugga så mycket som möjligt tänkte jag så att det blir mindre att göra i veckan sen. Ikväll har mamma fixat en överraskning till mig, Hampus och Pappa så är lite spänd på vad det kan vara. Gillar inte när jag inte vet vad som kommer hända..haha. 
Slängkyss


 

CYBER MONDAY

De flesta har säkert hört talas om "Black friday" som finns i USA. Det är en dag om året då det är extremt mycket rea och verkligen kaos i alla butiker. Affärerna har öppet extra länge och alla skolor har även stängt...Black friday finns även på nätet och på måndag är det den så kallade "Cyber monday" då det är massa rea och kampanjer världen över - men endast på nätet. Så se till att hålla utkik på både svenska och utländska hemsidor i helgen och på måndag!
 
 

LOCKIGT MED LUSSEBULLSBAK

Sista dagen innan långhelg idag - då det är studiedag imorgon. Ritkigt skönt verkligen att inte ha några läxor och bara göra vad man känner för istället för att plugga. Idag hade vi dock so-prov, vilket jag hade bestämt mig för skulle vara oförbrett för min del för att se om jag skulle klara de med de kunskaper jag får av genomgångar. Ska nog inte göra om det då det verkligen inte kändes bra efteråt och jag bara satt som en frågetecken..MEN nu har jag testat de iallafall och kaaaanske ändå kan bli godkänd. 
 
Efter skolan gick jag hem till Maja där vi bakade lussebullar som blev så himla himla goda!! Åhh helt klart min favorit på julbordet. Efter det så lockade vi mitt hår så jag skulle testa hur det ungefär kommer se ut på lucia, sen lockades även Majas hår. Var hemma runt sex och har sedan dess städat mitt rum lite och spammat min snapchat med "Fifthy shades of Emmie" - bokstavligen. Nu sitter jag och kollar allt jag vill ha från London när jag åker dit nu i december, så himla mycket fint!!!
Slängkyss 
 
 
 

LONDON SHOPPING TIPS DEL 2 - SHOPPINGGATOR

Shoppinggator
 
Oxford street.
De flesta som ska till London har säkert hört talas om Oxford street som är Londons största och kändaste shoppinggata. Här finns alla möjliga butiker men även några varuhus. Om man vill ta sog hit kan man ta tunenlbanan till en massa olika ställen, bla Marble Arch, Bond Street och Oxford Circus. 
 
Brompton Road.
En shoppinggata som sägs vara lite lik Oxford, butiker som erbjuder både de lite dyrare sakerna men också de billigare. Gatan sträcker sig från Knighsbridge ner till South Kensington. Londons mest populära musseum ligger även i näheten. 
 
Covent Garden.
Runtomkring ligger det en massa butiker, affärer, maknader och restauranger. Här finns både små butiker och välkända kedjor. Man kan även hitta gatumusiker, clowner, mimare och underhållare i alla former här omkring. Självaste shoppinggatan heter "Longe Acre", och sträcker sig frånt tunnelbana Covent garden till Leicaster Square. Denna gata ärf ylld med kända butiker.
 
 
Åhh det kommer vara julpyntat överallt när vi kommer dit, lääängtar!! 

GLOSSY BOX NOVEMBER

Vissa av er kanske vet att jag prenumererar på glossybox, och det betyder att jag får hem en låda med oftast fem olika skönhetsprodukter i. Denna månaden beställde vi även en extra box med produkter från Clarins, så vi fick alltså två boxar denna månad. Gjorde en "Unboxing" video till er på den vanliga boxen, men hela videon var i ofokus så den raderades. Har fotat de olika produkterna istället så ni vet vad man fick denna månad och om ni kanske är intresserade att börja prenumerera får ni se vad man kan få. HÄR kan ni även läsa mer om tex priser, olika recensioner, produkter vi fått innan, vilka olika boxar det finns osv. Lådorna brukar även vara fyllda med rabattkuponger på olika skönhets sidor och annat kul! 
Ett julklappstips är att ge bort en prenumeration i valfri längd, finns både till kvinnor och män. 
 
 
Thickening gel ger dig både snyggare och fylligare bryn på bara några sekunder, 179:- // Handkräm som är en riktigt storsäljare som jag har för mig att vi fått en gång tidigare, SUPER BRA 199:- (full förpackning - 150ml) // Ögonpenna som är lätt att applicera och kan användas som en skimrig eyeliner, 119:- // Ett läppglans från Make up store i färgen "bar", både vårdar och ser ursnygg ut på läpparna, 130:- //Nagelfil i glas som är tvättbar. Om man använder denna regelbundet förstärks kanten på nageln och förhindrar sprickor 115:- .  

PROV HIT OCH PROV DIT

Sho balla bacon! Hade spanska prov idag och det gick väl sådär kändes de som...Träffade dock min lärare och då gav hon mig en tumme upp så vet inte alls hur det gick. Imorgon får vi iallafall tillbaka matteprovet, så är det överstökat.
 
Efter skolan stannade jag och snackade lite med Elin i väntan på att mamma skulle komma. Hon och jag ska åka till en familjekompis för att fika och sen när jag kommer hem blir det plugg till so-provet imorgon. Har dock haft väldiga problem med yrsel de senaste veckorna och igår var det så pass illa under längre tid att jag var tvungen att lägga mig och vila, så får se hur mycket plugg som blir gjort. 
Slängkyss
 
 
Daaaagens, super mysig och varm kofta då jag inte känner mig helt 100 och fryser hela tiden.

WEDNESDAY INSPO

 

GET THE LOOK - RED TURTLENECK

 vinrött
Intresserad på något av plaggen ?? Då kan du som vanligt klicka på collaget för att få separat produktinfo.
:)
 

POLAROID 300 KAMERA

En liten sak jag på senare tid fått upp ögonen för är en polaroid kamera, och just denna hittar du HÄR. Skulle vara riktigt ballt att kunna ha med denna när man är ute och gör vad som helst, egentligen - fotar och kan sen få det utskrivet direkt. Åh denna kommer defenitivt vara med på min önslkelista, hööögt upp!!
Perfekt julklappstips även som går hem hos alla olika människor vad man än gillar!
 
 
 

+ I KANTEN

Aningen gles uppdatering idag men har inte hunnit att fixat ett morogn inläg till er. Hämtade ut del 2 av mina journaler idag efter skolan och handlade även lite. När jag kom hem satte jag Beyonce på högsta volym, bytade om till myskläder, tvättade bort sminket och satte håret i en fläta. Så oerhört skönt, åhh älskar att bara strossa runder och inte ha massa smink i huvudet eller hår som flyger överallt. Redovisningen idag gick förresten väldigt bra, min lärare var nöjd och kommenterade "Detta får du ett plus i kanten för" så det känns bra.
Ska snart plugga spanska framförallt inför provet imorgon. Om ett tag kommer Maja, Petra och Alicia hit en stund. 
Slängkyss
 

- solen går ner redan innan 16...;(

VILL SE PÅ BIO - HORRIBLE BOSSES 2

 
 
Okej, så jag har sett horrible bosses 1 och älskade den. Om man ska beskriva handlingen lite kort är det tre snubbar som inte gillar sina chefer och vill därför döda dem. Låter kanske lite sisådär, men ge den en chans...
Love it!  :)

NO MATTER HOW YOU FEEL

Snabbt litet inlägg då jag måste ta tag i plugget efter att ha dragit ut på den i timmar. Inte mått alls bra idag, men vill verkligen inte missa skolan så gick iallafall. Kan ju vila när jag kommer hem, känner jag. Efter skolan var det körträning, och sen dess har jag bara strossat runder och undvikt att plugga. Ångrar det väldigt mycket men får ta tag i det nu istället. Testar även luciakronan just nu, är redan trött i ryggen och nacken efter typ fem minuter med ljus...Som även är väldigt väldigt vingliga..Herregud hur ska detta gå ??
 
 
Dagens quote, såhär känner jag idag...

LONDON SHOPPING TIPS DEL 1 - MARKNADER

Nu när "Min stora dag" har bokat och fixat allt med London, skickade dem även ett häfte med tips på shopping ställen. Tänkte ge lite av dem tips jag fick på markander, gator och varuhus om det är någon av er som också ska ta en tur till London nu runt julen eller närsom egentligen! Kommer dela upp inlägget i tre delar :)
 
Marknader
 
Camden Lock Market.
Ska vara en väldigt känd och välbesökt merkand i London, som även mina vänner tipsat om. Erbjuder saker från lite udda kläder och musik till hantverk ch second hand.
Öppet alla vardagar mellan 10.00-18.00 och man ska ta tunnelbanan till "Camden Town". 
 
Chapel Street Market.
En marknad som ligger lite gömd, och har därför inte så många turister som beöker den. Perfekta stället du kan träffa lite riktit londonfolk. Ska vara ett väldigt varierande utbud och ha lite närliggande butiker. 
Öppet Tisdag, Onsdag, Fredag och lördag mellan 09.00-15.30. Torsdag och Fredag, mellan 09.00-13,00. Tunnelbanan ska man ta till "Angel".
 
Brixton Village Market.
En gammal matmarkand där det också finns en massa spännande butiker runt omkring med allt möjligt. 
Öppet alla dagar mellan 08.00-19.00.
  
 
 Bilder på markander, gator och varuhus som komemr finns med i dessa inlägg
:)

BAGS I WANT

BAGS I WANT
 
Jag har ingen väska som är min "standard" väska, som jag bara kan dra med mig i farten ut om jag ska iväg. Har ingen väska med alla növänligheter utan jag byter HELA tiden. Har en massa olika, billigare väskor som jag skiftar emellan varje gång. Vill därför köpa en lite dyrare som jag verkligen gillar och som kan vara min väska. Så jag inte behöver packa en ny varenda gång jag ska ut...Har lagt ihop ett collage med några av de väskor jag för tillfälligt är väldigt förtjust i...

NEW IN - BLUS FRÅN LAGER 157

 
Blus - Lager 157 (200kr)
 
Har super bråttom just nu då jag inte vill komma sent till jobbet, så fotade bara lite snabbt två bilder på min nya blus som jag fick med mig hem idag med ett par svarat jeans från Lager 157. Ska egentligen vara två mörkblåa tofsar på armarna också, men dem klippte jag av då jag störde mig på dem. 
:)

STANDARD SÖNDAG

Gårdagen bjöd på en massa god mat, mysigt sällskap och en helt spräckt baksida på luren.

Mått riktigt dåligt av cellgiftet idag, asså fyyyy. Nyss duschat, tagit de lite lugnt och ätit frulle. Om en stund ska vi åka en sväng till lager 157 för att kolla lite kläder. Ska jobba idag, men Maja kommer en stund innan så ska vi testa locka mitt hår så jag antagligen ska ha de på lucia. Efter jobb blir de plugg då vi både har prov i so och moderna språk i veckan. 
Slängkyss


Gammal bild Cornelia hittade igår, herre vad tiden går snabbt 

ATM - MATKOMA


Sitter just nu med matkoma efter att ha ätit så himla mycket god mat och spelat lite sällskapsspel.
Hoppas ni har en bra lördagskväll!!!


FÖDELSEDAGS FIRANDE FÖR MATILDA

Som jag nämde i torsdags ska jag ikväll på födelsedags-middag hos Matilda. Över en månad sedan hon fyllde år, men vi har inte fått ihop något datum som passat så nu äntligen händer det. 
Gick upp ganska sent idag och började då städa, har lite kvar men det går snabbt. Kollat det senaste "the vampire diaries" avsnittet - så sjukt grym. Säger de om alla avsnitt, men de är ju en så otroligt braaa serie!! Har även hunnit planera en liten sak som kommer hända på bloggen och förberett lite till det. :)
Slängkyss
 
 
Hade en förvånandsvärt bra hårdag igår...:)
 

ONE DIRECTION - FOUR

 
Har lyssnat genom one direction's nya album, och är inget super fan av dem i vanlig fall men gillade verkligen detta album. Tyckte att alla låtar var bra, och gillade hel enkelt det skarpt! Ni ska defenitivt lyssna igenom det om ni inte redan gjort det! :)
 
 

DAGENS OUTFIT

      
      
 
Blus - Lager 157 // Jeans (molly) - GinaTricot // Klocka - Rolex // Halsband - Guldfynd by Molly
:)
 
 

HOW TO MATCH - SPIKED BRA

 Spiked bra - how to match
 
Jag själv har en "sparkle-bra", och den hade jag mer än gärna stylat så här. Så sjukt snygg outfit som får det där lilla extra med någon av desa bh:ar. Kan ge ett tips på hur jag 99% av tiden stylar min, och det är med omlott tröjor, älskar!!

SOVMORGON...

Tänkte bara säga hej och avslöja lite av dagens planer. Har egentligen sovmorgon idag, men eftersom att jag fortfarande inte får gå till/från skolan måste jag få skjuts över en timme innan vi börjar....Glamoröst. Hinner iallafall plugga lite och vakna en aning innan alla kommer. 
Ikväll blir det ännu ett öppethus, och idag på den skolan jag var stensäker på att jag skulle välja innan - Polhem. När jag känner mig färdig där ska jag träffa andra konfirmationsledare och ungdomar som blivt konfirmerade för att laga mat och ha det mysigt. 
Slängkyss!
 
 

CLOSE UP EFTER THE COLOR RUN

 
Extremt mycket färg i ansiktet och volym i håret från färgpulvret vi hade i "The color run"

PERFECT EVENING

Matteprov idag då, och jo de gick helt okej. Maja hängde med hem efter skolan och vi pluggade bara lite so. Åt sedan middag och sitter just nu på bussen som ska ta oss till Lund. Kvällens planer är att vi ska leta present till Matilda - som vi är bjudna på middag hos på lördag! Har även en tid för vaxning lite efter 18, äntligen säger jag bara!! När de är klart ska vi åka till en hår och makeup modevisning. Väldigt förväntansfull och hoppas på massa överraskningar. 


Missade första bussen....

THE JENNER SISTERS

 
Alltså okej, låt oss bara ta en tyst minut för dessa två. Så himla snygga och sjukt inspirerade för mig och en massa andra. Åhh bara älskar dem, helt perfekt utseende med...jisses!! 

KATEDRALSKOLAN

Jag och Sofie var under kvällen inne på ytterliggare ett öppethus, idag blev det på Katedralskolan. Hade ganska mycket fördomar om denna skola, vilka snabbt försvann. Trivdes super bra, och vill knappt gå därifrån haha. Vi träffade på så sjukt många vi kände, minst femton pers - vilket var super kul. Att få höra vad andra tyckte osv. Jag är iallafall ännu mer klyven just nu för allt som har med gymnsieval att göra. 
 
Hade även framtidståget på skolan idag, vilket fokuserade massa på yrke och yrkesinriktade linjer. Jag är väldigt bestämd med att jag INTE ska gå en yrkeslinje, så det gav mig inte så mycket...Har absolut ingen aning om vad jag senare vill jobba med och vill därför gå ett högskoleförbredande program så att jag kan läsa vidare senare. 
 
 
Grand Hotel är så otroligt vackert, speciellt under kvällen när de är upplyst. Då jag och Sofie passerade förbi på väg till Subway.

BAND AID 30

 
 
Tänkvärd och mysig låt! 

CRAVING SNOW

 
- ÄLSKAR vintern och speciellt den mysiga snön. Bara kolla dessa över härliga bilderna..Längtar så himla mycket till den första snön kommer falla, åhh vad mysigt!
 

PROCIVITAS & SPYKEN

Gjorde mitt första nationellaprov idag - teoretiskt i hemkunskap. Planerade inte super bra, så fick inte med allt jag ville men klarar nog lite mer än godkänt iallafall. Hade även en argumenterande debatt om GMO på biologin, vilket var super kul. Verkligen ett roligt sätt att lära sig saker på. 
 
Nu på kvällen har jag, mamma och Sofie varit runder på olika öppet hus. Skolan vi började på var ProCivitas, vilken verkade vara en super bra skola för att lyckas på. Dock väldigt liten, och man behövde typ starta ett råd (så som jag uppfattade det) om man ville ha någon status överhuvudtaget...Skolan vi sen gick till var spyken, och jag kände direkt att det inte riktigt var en skola för mig. Är super klyven vart jag vill söka, tvivlar både på skola och linje..Hoppas på att skuggning, och de andra öppet husen ska hjälpa mig lite.
Nu sitter jag och dricker en kopp varm choklad men ska snart hoppa i duschen. 
 
 


"Skumpa" bjöds de på inne på ProCivitas :) 

BURGUNDY CLOTHES

Burgundy clothes
 
En super hett trend nu i höst har varit denna vinröda färg, super härlig om ni frågar mig! Har själv en massa kläder i denna färg och älskar dem.

NORRSKEN

En sak jag länge velat uppleva är ett norrsken uppe i norrland. Verkar vara en så sjukt vacker upplevelse jag defentivit vill uppleva under min livstid. Tänk här i den nedre delen av landet blir vi helt amazed över att himeln blir en aning rosa och ska fota som galninga, men tänker himmeln där uppe! Jisses säger jag bara!!!
Verkligen så himla häftigt enligt mig, dit vill jag!
 
 
Någon som sett ett norrsken själv ?? :)

EAGLE NECKLACE

Måndag igen och starten på denna härliga vecka. Började dagen med att jag för en gång skull vaknade pigg och tagg på livet. Skolan rullade på som vanligt med ett musik förhör och sista minuten arbete på vår argumenterande debatt i biologi. Efter skolan hämtade jag ut mina journaler på posten, ett helt paket...
Nyss face-timeat med Sofie i timmar och ska snart ta tag i rummet och städa lite. Sen även kolla upp lite olika gymnasium och kanske se någon serie.
Måste tipsa om att Sofie har startat upp en ny blogg och den hittar ni HÄR. 
 
 

MIN STORA DAG - LONDON

Som de flesta av er nog vet så blev jag nominerad till "Min stora dag" förra året av sjukhuspersonalen jag haft efter olyckan. Min första önskan var att skriva en bok, men det var inte säkert att pengarna skulle räcka hela vägen så fick tänka om. Min andra önskan var att vara med i veckorevyn, de behövde man vara 18 år för att göra. Den tredje önskan var att hoppa fallskärm i spanien, vilket mamma sa starkt nej till. Så nu fick jag snabba mig lite med en önskan för att komma igång, och det blev en julshopping resa till London. Aldrig varit där så det sa bli extra kul! Varför det blev just Lonon är för att jag skulle åkt dit med mormor och morfar i våras som femtonårs present. Vi åker det 15:de december till den 18:de, så himla tagg. Super kul är det även att Matilda ska åka dit dagen innan haha. 
Så har ni några lonontips är det bara att skriva! :)
 
 
Big Ben och dubbeldäckisar!

NO MORE MJUKIS

Som ni vet har jag inte kunnat haft några andra byxor på mig, förutom orre/ lösa mjukis sedan operationen. Inte kunnat haft vanliga mjukis heller, då dem sitter åt på höfterna. Men idag lyckades jag få på mig ett par jeans utan att de gjorde allt för ont, WIHO! Sjukt trött på lösa byxor nu, och kommer leva i jeans. Trivs så mycket bättre i de! 
Här nedan ser ni dagens outfit. 
 
 
Stickad tröja - H&M // svarta jeans "molly" - ginatricot // halsband - ginatricot 

TAIZÈMÄSSA

Imorse skulle jag egentligen åkt med för att kolla Hampus match, men mådde lite dåligt så stannde hemma. När jag senare vaknade bara tog jag det lugnt framför tv:n innan papppa och Hampus kom hem. De hade köpt med sig frallor, och kakor som vi åt på. Matchen vann dem även med, 3-6! Lina kom hit och sjutsade mig till jobbet, där det var bingo. Jag och Elin gick sen snabbt och handlade sallad som vi sen åt på egino, där vi hade träff med konfirmanderna. Där vi blandannat var på en taizémässa, inspirerad av stället vi ska vara på i framkrike. Var hemma vid halv åtta och ska snart hoppa i duschen, sen plugga! 
 
 
Nuuuu, osminkad och i jobbtröja - standard

HÖSTIGT

 
 
Hösten är en så himla mysig årstid med så himla fina färger i naturen. 

BILDEN KUNDE BLIVIT GRYM

 
Denna bilden är tagen precis i starten av "the color run", alla hade precis kastat upp massa färgpulver och börjar springa. OCH då kommer denna filur och ställer sig mitt i fotot...

YESTERDAYS LOOK

 
Min och Sofie's look igår - kattungar. 

LEDAR UTBILDNING

Igår efter discot var jag, Sofie och Wilma kvar ute lite innan vi alla gick åt varsitt håll. När jag kom hem vid halv tolv åt jag kvällsmat medan jag kollade det senaste "the vampire diaries". Så jädrans braaaa!!!! 
 
Imorse vaknade jag helt pigg och taggad på dagen vid halv nio. Sminkade och klädde mig, sen åkte jag & mamma för att hämta Elin och åka till skrylle. Där vi alla konfirmationsledare skulle träffas klockan tio för en utbildning. Vi började med frukost mackor som dem fixat så himlagoda och fina, med himelskt god varmchoklad. Alltså, den var gudomlig på riktigt haha. Sen diskuterade vi olika situationer och prata en massa innan det var lunch. Jag hade beställt en hamburgare - och även den var super god. Pratade om frankrikeresan vi ska göra i augusti och allt som har med den resan att göra innan det sen var dags på eftermiddags fika. Ätit så hiimla mycket god mat idag, proppad! Vi hade sen en sista övning där vi skulle skriva bra och dåliga saker om oss själva, innan vi slutade vid 16. Super mysig dag och jag är så himla taggad på allt som kommer hända nästa år. 
Ikväll ska jag iväg och fira min gammelfarfar som fyller 93 år idag! 
 
 

Buuuuurgaren!!
 

LUCIA

En sak som jag helt glömt att berätta för er är att jag har blivit lucia på vår skola. Haha, hur jag kunnat glömma detta är super konstigt. Men, men..Vi brukar iallafall ha lottning, men så blev fallet inte i år...Min ena mentor ville att jag skulle bli det, på grund av olyckan där jag sett ljuset och hon gillar inte lottningen. Hon pratade med kulturrådet (som håller i tåget) och det blev klar under höstlovet att det kommer vara jag som går med ljus i håret. Detta är ytterliggare en sak från "bucket list" som bockas av, wiho!
Är super exalterad och glad, men också nervös. Tänk om jag svimmar eller tar fyr. Nej, gud...
 
 
 Förra årets luciatåg, då jag sa i publiken i min rulla ;)

TRÄNINGS APPAR

 
Jag tycker det är super svårt att hitta bra appar som jag kommer använda, speciellt till träning. Men har nu hittat dessa fyra och älskar dem.
 
Nike Training - är en app där du först väljer vad du vill uppnå med träningen. Till exempel bli stark, fokusera på en speciell del av kroppen osv. Du får sedan välja på vilken nivå - nybörjare, mellan eller avanserad. Ut ifrån vad du väljer så kommer du få några träningspass som passar de du valt innan. Under de pass som du sen väljer av dem kommer det finnas instruktioner för hur du ska göra de olika övningarna och en röst som följer dig hela vägen. 
 
RunKeeper - app som jag tror de flesta har. Du startar den när du är ute och motionerar för att hålla koll på träningen. Den mäter sträcka, tid, kaloriförbruk, medelhastighet osv. Efter du avslutat aktiviteten så är allt sparat och du kan även se en karta på över vart du till exempel sprungit.
 
Seven - super effektiv träningsapp. Väldigt enkel app där du gör ett träningspass för hela kroppen på sju minuter. Du kan välja om du vill göra den flera gånger och vilken röst du vill ska coacha dig genom träningen. Vill du till exempel fokusera på speciella delar av kroppen, vill köra fetförbränning eller kondition kostar det extra. Favoriten av apparna, helt klart!
 
PumpUp - mer som en inspirations app. Du kan dela inspirationsbilder med andra men även köra träningspass efter eget val. Lägga ut om du gjort någon aktivitet, här har du alltså allt samlat. Du kan även göra ett träningsschema, där du välja vad du vill träna och lägger in i appen. 
 
 
 
 
 

FLASH BACK FRIDAY

 
ÅHH vad jag vill tillbaka till denna dag, svårt att toppa - bästa någonsin!

GYMNASIEMÄSSA

Sovmorgon, jag bara älskar dig!
Idag är vi bara halva dagen på skolan då vi sen ska åka på gymnasiemässan i Lund. Ska bli super kul och hoppas jag får svar på alla frågor jag har. Efter vi varit där med skolan, kommer mamma så ska vi gå ett varv vi med för att få ut så mycket som möjligt av det. På kvällen sedan så ska min klass ha ett disco för de yngre barnen, så det är där jag kommer tillbringa mig fredagskväll. Hadeeeee!

Glömde helt bort att skriva detta, men jag släppte mina kryckor igår. De är ju så sjukt sjukt klumpigt och jag klarar mig någotsånär utan dem så de fick bli hemma igår morgon. Bytte ut dem mot en burk alvedon istället. Gör fortfarande ont när jag går, speciellt när jag ska gå efter jag suttit men men. Trappor är även fortfarande lite kaos, men vad klagar jag för jag har iallafall ben att gå med! 


10 dagar sedan operationen och denna bild togs lite innan!

BENEATH YOUR BEAUTIFUL

 
 
Älskar denna låten så himla himla mycket, åhh den är verkligen grym! 

DAGENS OUTFIT - ARMY ORRE


Kofta - H&M // linne - Lager 157 // byxor - Belleshoes 

SPANSK REDOVISNING

Började dagen med att försova mig en aning så de blev stress. Hann i tid dock, och kickade igång dagen med 80 minuter matte. Ursäkta mig, men vad är de för start på dagen...? Tortyr. 

Efter skolan spelade jag och Sofie in en redovisning på spanska innan vi drog hemåt. Hela kvällen blir det plugg, plugg, plugg och en nypa serier. 


Sofie tyckte ljuset var ett perfekt selfie-ljus så var tvungen att testa de..

EXTRA FAVORIT I GARDEROBEN

Har en massa favoriter i min garderob, och dem kommer i ett annat inlägg senare. Men ett plagg som är en liten extra favorit, är denna tröja med två fåglar. Efter olyckan har det alltid varit två fåglar, duvor med mig ÖVERALLT. Vart jag än kollat när jag varit ute har det funnits två duvor tillsammans med mig. Och det har gett mig trygghet, såg denna tröjan och tyckte att den passade perfekt då det är två fåglar på den. För mig symboliserar den mormor och morfar samt trygghet, vilket är det som gör den så speciell. 
Den är från Cubus.
 
 
Har även en fågel som halsband, som ni kanske ser. 
 

BLÅSIG ONSDAG

Hej, hoppas ni alla har det bra!
Riktigt höstig dag idag med blåst och mörker. Blev informerade ännu mera idag inför gymnasievalet i skolan, och jag börjar få lite panik. Rädd att jag väljer fel linje eller skola...Herregud. Det kommer nog gå bra, men jag är nervig redan. Efter skolan handlade jag och mamma lite, för att sen åka hem och ta de lugnt. Ska plugga lite och sen kanske se någon serie.
 
 
Känner mig så sjukt ofräsch med mjukis 24/7...

TACK TACK TACK

Ville bara tacka er för alla gulliga kommentarer jag dagligen får av er. Bli alltid så himla glad när det kommer upp en notis om en ny kommentar. Super tacksam för att ni läser min blogg och även skriver de gulliga kommentarerna som förgyller mina dagar. 
TAACK!! 
 

BLACK AND WHITE INSPO

 
Jag verkligen älskar svart och vita bilder, så himla himla snyggt enligt mig. ÄLSKAR då även detta collaget jag nyss satte samman, där det är en massa snygga svarta och vita bilder!!! Har till och med satt denna som bakgrundsbild på min dator.

AKUPUNKTUR OCH KOPPNING

En vecka sedan operationen idag, och de går framåt! Släpper nog snart kryckorna då jag tycker de är så oerhört klumpigt och jag känner att jag får mer och mer stabilitet när jag går. 

Efter skolan hämtade mamma mig och vi åkte direkt till vårdcentralen för att lägga om mina sår efter op. Tog 35 minuter då hon som gjorde det inte hade koll på hur plåstrena fungerade och fick göra om väldigt många gånger. Men till slut satt dem på plats och vi åkte till Svedala. Henne som jag fick på akupunktur hos innan i Lund har nämligen flyttat allting dit. Körde vilse men när vi väl kom fram så fick jag akupunktur med koppning, och mamma fick massage. Så himla skönt och avslappnade! 




DETOX

Som ni läst körde jag en juice-detox under höstlovet. Började dock på måndagen och slutade på lördagen. Det var en kort detox, då dem ska vara runt 7 dagar helst. Under min detox var tanken att jag endast skulle dricka färskpressad juice. Jag bröt dock den en aning och åt en liten portion med vanlig mat per dag. Så en helt ren detox körde jag inte, men jag kände att jag började bli sjuk - lederna kaosade och jag ville verkligen inte bli dålig innan operationen. Men en vanlig detox går ut på att rensa kroppen. Att få bort all onödig slam vi har i tarmarna och i kroppen. 
Fördelar med detox är:
- Bättre sömn
- Mer energi
- Bättre minne
- Starkare hår och naglar
- Mindre inflammation, smärta och ledvärk
- Bätter hy
 
Detta är bara några av fördelarna, och det rekommenderas att vi ska göra en detox två gånger om året då det finns alldeles för mycket dåliga ämnen i våra kroppar. Kroppen lär sig att ta upp näring ur det du stoppar i dig och rensar bort skräp. Du kan läsa mer HÄR eller googla detox så kommer det upp en massa fakta om det :)
Tränar du mycket, så borde du äta något mål under detoxen. Bra mat är fisk, fågel, skaldjur och att hålla sig borta från mjölkprodukterna samt gluten. 
Eftersom att jag inte körde all in fick jag inte det bästa resultatet, men kände absolut att kroppen blev fri från sånt som inte borde finns i den. Bättre sömn, bättre hy och mer energi är defenitivt något jag också märkte av. 
 
 
Hur gott som helst, och det är bara att blanda ner lite grönsaker och frukter man har hemma eller följa ett recept om man föredrar det. De finns recept överallt på internet, jag ska även skriva några av mina favorit recept till er!

HELKROPP

 
Hittade denna bilden från en gammal plåtning från i början av sommaren, och eftersom att jag inte brukar lägga ut helkropps bilder utan bara på överkroppen så tänkte jag ändra lite på det :)

FEMINISTISK PJÄS

Idag var jag äntligen back on track igen i skolan. Hade dock bara tre lektioner, då vi var iväg på en teater. Den kallades "historia 1b" och handlade om att det nästan bara är med män i våra historieböcker. Pjäsen var väldigt feministisk, väldigt! Tyckte att den var lite väl extrem, men gillade den ändå. Då den inte var som de flesta andra pjäser vi ser på med skolan som man halvsover igenom. När vi kom tillbaka till skolan sen, så var det en snabb lunch för att sen gå och dansa på idrotten - vilket jh hoppade. Redovisning, och sen fick vi sluta tidigare än vad schemat sa. Halleluja. 
 
 
Meeeeellis!

TRE SMÅ APOR

 
Älskar denna bild på Sofie, mig & Filippa!
Tolka det som emoji'sarna eller som figurerna för vinet, ert val haha. 

VAD VILL NI SE MER AV PÅ BLOGGEN ?

Har börjat uppdatera mera nu och gör bland annat många collage.
Vad tycker ni om de? Blir det för mycket eller vill ni kanske ha fler? Isåfall med vad?
Vill ni ha mer åskitsinlägg kanske, eller lite dagens outfit. Flera korta "Just nu" inlägg, eller hellre få liet längre. Vill ni se mer inlägg om saker jag vill ha - "wanties". Fler inlägg om min sjukdom, mer efter olyckan eller bara blandade tankar om allt. Fler bilder, mindre bilder, fler enskilda bilder eller massor i collage? Det kan vara saker jag nämnt, helt nya inläggs-idéer eller andra saker ni vill ha mera av.
Alla tips är välkommna!!
KOMMENTERA ALLT NI VILL SE PÅ BLOGGEN, SÅ SKA JAG FÖRSÖKA GÖRA ER GLADA!!
 
 

MINA MÅL MED TRÄNINGEN

Som ni vet har jag tagit tag i träningen igen, vilket verkligen är super skönt. Hållit en lite strikt kost innan jag även började med en juice detox (som jag kommer göra ett inlägg om senare). Försökt dämpa mitt sötsug och suget efter att alltid vilja äta när jag är uttråkad. Min vikt går väldigt mycket upp och ner, vilket är jobbigt men beror på mig själv. MEN jag tränar inte för att jag vill gå ner i vikt och bli supersmal. Nej, jag har ett helt annat mål och tränar för andra saker. Visst, jag vill gå ner liiite i vikt men det är inte det jag strävar efter.
 
För det första mår jag bättre i min kropp när jag tränar och rör på mig. Annars sitter jag bara stilla, vilket är dåligt för mina leder. Dem behöver träning för att komma igång och mjukas upp lite. På mornarna behöver jag ofta gå lite för att få igång min kropp. När jag rör mig motverkar jag den funktionsnedsättnngen jag annars får med tanke på reumatsimen. Vissa dagar är min kropp dock så stel och jag har så pass mycket värk att jag inte kan röra mig, ibland inte ens ta mig ur sängen. 
 
Det finns vetenskapliga bevis på att om man rör på sig mår man bättre. Man ökar sin självkänsla, blir på bättre humör, får bättre sömn och mer energi, samt minskas risken för stress och depression. Jag känner själv hur mycket bättre jag trivs i min kropp och som mig själv när jag tränar och rör på mig. För hur kämpigt det än varit så tar det slut och då känns det så himla grymt! Så för det andra mår jag mycket bättre som människa och känner mig stolt över mig själv och över vad jag klarat. 
 
Sen vill jag även träna upp min kondition, bli tightare i kroppen och bygga muskler. Vill ha bättre kondition för att klara av vardagliga saker men även för att ha orken att kunna vara ute och springa, då jag verkliegn älskar det. Mitt allra största mål med min träning är att jag vill ha en tightare kropp, ha kvar mina kuvor men vara tightare. Vill kunna visa mig själv i bikini utan att börja leta efter något som kan täcka mig eller slänga mig över handduken. Vill känna mig bekväm i min egen kropp, och det är det jag vill uppnå när min kropp blir tightare. Att känna mig trygg i min egen kropp. 
 
Att bygga muskler är också en sak jag vill åstadkomma. Vill vara stark, inte bilda så mycket muskler att jag är på väg till bodybuilder. Utan vill mer skaffa lite halvosynliga muskler, om ni förstår. Muskler som inte är det första man ser, men man kan ändå se dem en aning. Vill se fit ut. Och vill kunna använda musklerna, vill inte känna mig svag.
 
 
- Filippa och jag för ett tag sedan!

GLAD FARSDAG

Idag är det farsdag och då tycker jag att man ska uppvakta en eller flera fadersfigurer. Det måste inte just vara ens biologiska pappa, utan även en person du tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet. En dag då vi generellt hyllar alla pappor runt omkring oss är det idag!
GLAD FARSDAG TILL ALLA DÄRUTE!
 
 

STILRENT OCH FRÄSCHT

 

LANDSKRONA MATCH

Efter att knappt varit utanför huset sedan jag kom hem från sjukhuset bestämde jag mig för att följa med på Hampus match. Så himla tråkigt och drygt att bara vara hemma så det var så himla skönt att åka iväg. Matchen spelades även i Landskrona, så jag kom bort en litet längre bit. Glömde laddare så min mobil dog medan vi var iväg, därav att inlägget skrivs klart och publiceras nu. Resultatet i matchen blev 2-5, alltså förlust. Men tyckte att matchen var riktigt bra spelat dock med nya utvisningar HELA tiden. En extra rolig sak var att vi även träffade ena familjen vi var i Slovakien med 2012. Inte sett den sen vi var iväg, så det var super mysigt! 
Snart kommer Filippa, Matilda och Maja hem till mig för att umgås lite. Blir ännu en slapp kväll med mysigt sällskap.

Hoppas ni har en bra fredagskväll kära läsare!! 


In action 

20 FACTS ABOUT ME

- Gillar verkligen inte att prata i telefon
- Ritar alltid ett hjärta på glasdörren av duschen när jag duschat
- I'm tatanium (bokstavligen haha)
- Är så långt ifrån smidig man kan vara
- Har i princip vuxit upp på sjukhuset
- Måste ha volymen på tv eller data så den slutar på -5 eller -0
- Döljer inget men känns bara obekvämt när folk kollar igenom mina bilder på mobilen
- Älskar att resa, bäääästa!
-  Blandat ihop grapefrukt med blodapelsin hela mitt liv och därför inte gillar blodapelsin för jag trodde att de varit beskt fram tills för ett tag sedan då jag smakade vanlig blodapelsin och älskade det..
- Vill köra laser eller liknande och ta bort allt hår på hela kroppen förutom på huvudet, bryn och fransar. Har komplex över håret på kroppen
- Hatar kryp av hela min hjärta, urgh
- Tycker att en persons personlighet vägs in sjukt mycket i hur snygg personen är
- När jag var fyra år blev jag arg på min bror för att han drog mig i håret så jag tog kökssaxen och klippte av håret, mamma tog sen håret och sydde fast på en hatt som jag fick använda...HAHAH.
- Älskar att spendera pengar men älskar även att ha mycket pengar på kontot #hårtliv
- Gillar inte tacokrydda eller marsipan
- Får panik när jag tvättar håret och ett hårstrå fastnar mellan nageln och lacket...Amen hur och varför ?
- Är ibland tyst och lugn men ibland full på energi, över pratig och sprallig
- Älskar att planera och organisera saker
- Ytterst sällan pigg på morgon, oftast väldigt morgontrött...men sängen är ju så skön, varm och fluffig på morgonen. 
- Om jag får ett oväntat bra betyg på ett prov/inämning lever jag på det i veckor, haha känns ju så sjukt bra!
 
 
 

GET THE LOOK - ARMY JACKET

fall outfit
 
Klicka på collaget för att komma till produkternas länkar!

GREEN ORRE

Idag har bara varit en slappdag. Hade en så fruktansvärd mensvärk igår kväll/natt så sov lite längre idag. Duschade och åt frukost medan jag pluggade lite biologi. Trodde jag hade kontroll på läget med biologin men kunde inte ett dugg så får plugga sönder i helgen. Kunde dock inte alls koncentrera mig så la mig framför tv:n en stund och kollade två avsnitt av "Kim and Kourtney take Miami" innan jag gick över till två avsnitt av "The originals". Snart är det middag och biologi plugg efter det. 
 
 
Bara levt i orrebyxor under min tid här hemma efter operationen, så himla sköna!!!
Inte glamoröst för fem öre men så oerhört skönt.

KLADDKAKANSDAG

Idag är det, vilket säkert alla som gillar kladdkakor lika mycket som mig vet, kladdkakansdag. Detta är såklart en sak som ska firas, allt som går att firas ska firas enligt mig. Super kul att kladdkakan har en egen dag ju. Vi har bakat en kladdkaka och även en LCHF-kladdkaka dagen till ära idag. Muums!!!
Hur har ni firat ? :)
 
 
 
 
 

IT´S FRIDAY

 

22 JUMP STREET

Nu när jag bara är hemma och hittar på alla ursäkter för att inte plugga, kollar jag film. Idag såg jag "22 jump street" och den var lika grym som ettan (21 jump street). Herregud, satt och garvade och ville inte att det skulle ta slut. En film jag defenitivt rekommenderar, en riktig komedi i min smak. Lite collage liv, lite action, liiite kärlek och massa komedi - en kombo som passa mig perfekt.
Läste även att det ska komma ut ytterliggare en jump street, alltså en "23 jump street".
10/10
 
 


ROSA BUKETT OCH BESÖK

Igår bar det av hemåt från sjukhuset och jag var så himla sliten. Som sagt reagerade jag inte super positivt på narkosen och var super trött när jag kom hem igår. Kollade filmen "Lucy" med mamma, vilken jag gillade. Fick lite besök av min morbror, ingift moster, farmor och farfar hälsade på. Kunde inte hålla mig vaken längre än till fem så då la jag mig.Sov till elva någon gång då jag skulle ta tabletter och kollade sedan ikapp svenskahollywoodfruar.
 
Gick upp idag och fixade mig, sen kom Petra hit en sväng. Fick blommor, choklad, SOLO och pepparkaksdeg(!!!). Sitter med inpackning i håret och ska plugga lite, så jag inte ligger något efter när jag kommer tillbaka till skolan på måndag. Ska vara hemma idag och imorgon för att vila upp mig lite och sen till skolan på mådag. 
 
 
- Bukett som jag fick utan Lundbergs!

CANT WAIT UNTIL CHRISTMAS

 
Jag är något så sjukt över taggad på julen just nu. Massa god julmat, julbaka med julmusik på högsta volym, mysa i soffan med varmchoklad och kolla alla härliga julfilmer, advent, pyntet, klägranen, se pakethögen växa under granen och bara lääängta tills släkten samlas den 24:de...Listan kan fotsätta i evigheter över saker jag älskar med julen - helt klart min favorit högtid!!

UPDATE

Igår tog de 3h innan jag vaknade upp efter narkosen, och operationen tog ungefär 1,5 h. När jag vaknade upp mådde jag inte bra alls - fick medicin och sov mer. Senare åkte jag till mitt rum igen där jag halv sov. Maja, Filippa, Sofie och Matilda kom hit runt 20 och hälsade på. Mådde dock fortfarande inte så bra då, så var nog lite halv tråkigt sällskap. Jag tyckte iallfall att det var super mysigt med besök trots illamåendet! Senare på kvällen när dem gått hem, gick jag några steg. Hade dock fortfarande lokalbedövning då, så ska testa idag igen utan.
Kollar lite tv, nyss ätit och läkarna kommer vid 09.




DRÖMRESEMÅL

Jag vill bara resa, resa och resa ännu mera just nu. Vill åka överallt i världen och upptäcka så mycket som möjligt, men fyra resor jag lite extra vill göra just nu är Mexico, Bali, USA och Malaysia. Blivit helt förälskad i alla fyra länderna på sistone och hade inte sagt nej åt en resa till något av dem. 
 
 
Mexico alltså. Bara se dessa bilderna, helt udnerabar ju! Tänk att snorkla och se massa sköldpaddor eller att bada och se vilda delfiner. Eller att simma med delfiner, verkligen med dem. Hur häftigt ? Och stränderna, så himla fina och vita. Har kollat ett tag på resor till mexico, och som sagt hade jag inte sagt nej till att åka dit. 
 
 
Okej, säger samma sak här - BARA KOLLA BILDERNA. Drömmen just nu är att ligga där på playan och bara ta det lugnt. En sak jag väldigt gärna vill lära mig är att surfa, och här är ju perfekt. Tänk att ha det turkosa vattnet och den kritvita starnden runt sig under en eller flera veckors tid. Ja, tack till Bali!
 
 
USA, Amerika, staterna ja vad ni nu vill kalla det. Tror de flesta vill upptäcka USA (som jag kallar de) under deras livstid. Vissa för att göra karriär, vissa för att bosätta sig där men de flesta nog för shoppingen. ALLA butiker finns verkligen i USA, och jag som älskar att shoppa finns det ju inget som passa mig bättre. Som ni ser på bilderna vill jag inte hit för att vara vid havet eller för att sola - utan för att upptäcka städerna och för att shoppa. 
 
 
Som bilderna visar vill jag både upptäcka Malaysia's städer, natur och städer. Riktigt perfelt kombinationsresa då alla delar av landet lockar lika mycket. Tänk att ena dagen vara på starnde och ta det lugnt, en annan dag vara och upptäcka naturen och sen slutligen vara inne i stora huvudstaden där man kan shoppa men även upptäcka allt den har att erbjuda.
 
Vad är ert drömresemål ? :)

GREEN AND BLUE

 

NOHATE

Idag är det NOHATE-dagen till er som missat det. Det är en dag då man ska sprida glädje över nätet. Så som att skriva fina kommenatrer till varandra, lyfta en kompis som har stått upp mot näthat, skriva om en vän som alltid finns där för dig eller att lyfta fina kommentarer man fått. Alltså går det ut på att man ska sprida glädje på sociala medier som ska vinna över allt det näthat som finns ute och som alltid bara växer. Tycker alla ni som läser ska skriva en fin kommentar på någon blogg eller varför inte på instagram ?
 
Man kan även lägga ut en bild där man gör ett hjärta med händer så som bilden, där man även kan nominera tre personer som ska sprida glada kommentarer. 
#NOHATE
 
 

NEW IN - "ORREBYXOR"

I torsdags så köpte jag ett par missoni liknande byxor, också kallade "orrebyxor". Har mina lila sedan innan men köpte nu ett par gröna/gråa kallade army. Sidan jag köpte byxorna på heter miinto och du hittar en direktlänk till just dessa byxorna HÄR. Byxorna kostade 299:- och levereras idag, alltså ganska kort leveranstid - SUPER.
Riktigt perekt mybyxor speciellt nu när jag kommer gå i mjukis ett tag.
 
 
Lite mer diskret färg till skillnad från mina lila som jag har sedan innan. 

JUST NU!

Emmie ligger i sängen och vilar och jag sitter vid datorn. 
Vi har pratat om allt inför i morgon och det känns ganska bra. 
Emmie är på samma avdelning som förra året men inte på samma rum, hon var i rum 9 förra året och i år rum 5. 
 
Det enda som Emmie stör sig på just nu är att det finns skrikande barn på avdelningen. men det finns inget man kan göra åt det ;)
Aja, nu ska jag prata med Emmie och Emma lite mer! 
 
Hälsningar Maja.  
 
 

TIPS TILL FARSDAG

Nu på söndag den 9 november är det farsdag och det är säkert många av er som har lika stora problem att hitta den perfekat presenten till pappan som mig själv. Så jag har dragit ihop ett litet gäng med saker som lite tips på vad man kan ge. 
 
 
 
Något snyggt plagg som denna stickade tröja eller skjorta, går alltid hem. En snygg klocka eller god parfym så kan du iallafall bestämma hur din pappa luktar - haha. Kalsonger är alltid ett säkert kort, men även träningskläder. En upplevelse är något lite mer unikt att ge bort och ni hittar en massa olika upplevelser som passar att ge som farsdag-present HÄR. Annars kan man ge ett presentkort i en affär som han gillar, eller en fin bukett.  

HALLOWEEN KAKA

 
Idag så kom pappa hem med en halloween-kaka lite i efterhand till mig och Hampus. Jag äter inte marsinpan, som den var täckt av men älskade chokladbollen som var under. 
 

TANKAR OM OPERATIONEN

Nu när jag opereras på tisdag vet jag inte så mycket om själva operationen eller om vad som kommer hända efteråt. Det enda jag vet är att jag blir inskriven imorgon klockan 10 och blir opererad (ifall de inte kommer in akutfall eller en sköterska är sjuk) på tisdag. Väldigt taggad på att få det gjort men sen ändå rädd för hur det kommer bli efter den. Eller ifall något ska gå fel under själva operationen, eller narkosen.
 
Har blivit opererad tre gånger innan och två av dem i Lund. Första gången då jag opererade handen, hade jag dubbelrum. Andra gången efter olyckan, hade jag eget rum. Sista gången var så mycket skönare med eget rum. Att kunna få vara själv när man ville de och inte behöva ha någon brevid sig dygnet runt. Så jag håller tummarna gånger tusen för att jag ska får ett eget rum. 
 
En annan sak är hur det kommer kännas efter operationen. Kommer jag ha jätteont? Kommer det göra lite lagom ont kanske? Hur mycket kommer jag kunna göra själv? När kommer jag kunna gå igen? Hur länge blir jag inlagd?Massa frågor som dessa surrar runder i huvudet och jag vill bara ha svar. Gillar inte att gå ovetande och bara undra utan att få svar.
 
På måndag får jag antagligen reda på allt jag behöver veta, men fram tills dess kommer jag över fundera på dessa saker. 
 
 

SWAG, ELLER ?

Idag fick vi besök av en familjekompis och hennes son på tre månader. Så himla gullig och mysigt att de kom hit en sväng. Fikade och bara mös med den lilla, myyysig lördags förmiddag. Dem gick nyss hemåt och jag ska börja pluhha biologi främst, massa massa. Vill verkligen få bra på detta prov så jag har en chans att höjas. Senare idag ska jag jobba och förvredda allt för imorgon då det blir skola i en timme och sen till sjukhuset där jag blir inlagd.
 
Min bror frågade mig idag vad "swag" verkligen betydde, så jag googlade. Och fick upp att det ordet kom till under 60-talet för att reklamera homosexuell fester. Och stod då för "Secretly we are gay". Kanske är den sista som lär mig detta, då jag inte hade någon aning. 
 
 

HALLOWEEN ÅTERTRÄFF

Nu på kvällen var jag som sagt på en återträff med vår konfirmation som ägde rum i sommras. Alla kom inte, vilket var tråkigt...Men de gänget som kom var urmysigt! Vi bunkade upp med en massa snacks för att sedan starta "Orphan" - en skräckis. Så sjukt jädras hemsk och spännande film som var super bra för övrigt. Satt och skrek hur mycket som helst och det var verkligen en hemk film. Efteråt körde vi en låt, tog en "här och nu" - runda innan vi gick in på en massa djupa frågor. Super mysigt var det iallafall!
Nu är jag hemma och har fått lite fina bilder av Elin som hade med sig sin kamera!
Gonatt!!
 
 
Elin, Maja och Per gick all in och var super härliga!!
 

BREAK I PLUGGET

Tänkte bara slänga iväg ett snabbt litet inlägg om dagens planer mitt i plugget. Sofie kommer hit runt 13 och vi ska nog bara chilla och diskutera bloggen lite. Innan hon kommer hit ska jag ta tag i min läxhög och plugga lite. Har öven hunnit plocka undan och fixat lite på rummet, vilket känns skönt! Mot eftermiddagen ska jag sticka till Maja för att vara där och hjälpa henne fixa sig innan vår halloween-återträff. Är fortfarande osäker på ifall jag ska klä ut mig..Vill inte vara den enda outklädd lika mycket som jag inte vill vara den enda utklädda. 
Vid 19 tror jag vår konfirmationsåterträff börjar och vi ska bara mysa tilll en film. 
 
 
Bara att bita tag dessa underbara böcker...

SILVER NAILS

Igår tog jag tag i saken och fixade mina naglar. Hade svart sedan innan som flaggnat som satan, så kände att det verkligen behövdes byta. Älskar att ha lite diskreta naglar, vilket lite lätt silvriga naglar är för mig. Trivs i detta lacket super mycket, men tycker dock att det är lite nyårs-aktigt haha.
Nagellacket är ifrån märket Kubiss och fäger heter Shade No. 48.
 
 

RSS 2.0