ETT "TYCK-SYND-OM-EMMIE"-INLÄGG

Okej idag har jag haft så fruktansvärt ont överallt. I nacken efter jag spelade badminton, ont i mina ben för att jag har gått för mycket, ont i mina händer pga reumatism, mina trampdynor värker sönder osv osv osv. Vill verkigen inte klaga men allting känns så mycket mer i efterhand och just nu är det efterhand med stort E. Nacken håller på att låsa sig så får "dra upp den" heeela tiden, görfruktansvärt ont när jag rör mig i benen och kan knappt sätta mig ner. Förkyldningen är kvar och har en känsla av att det andra kommer hålla i sig och att jag till och med är påväg in i ett skov..orkar inte, snälla inte just nu! Inget jag kan styra men vill bara bädda ner mig och stanna där tills jag mår toppen igen. Ska iallafall lägga mig och föröska sova bort en del så godnatt ni!
 
 

LUNDIS

Idag var vi på en dansuppvisning i skolan..väldigt dryg, långtråkig och konstaktig. Efter skolan så gick jag & Maja hem till mig för att lämna väskor osv för att sen åka till Lund. Lämnade våra saker, fixade saker och sprang sen ner för att vi hade en minut på oss..Kom ner och bussen kunde vara försenad pga trfikolycka som skulle hålla på till 16.00...och detta var 15.14. Så vi gick hem tog solbrillor och gick ner så vi skulle at bussen 15.29 istället...kom inte. Så vi började gå till den stora bussstaionen, påväg dit ser vi den komma bakom oss- springer till stationen vi stått och väntat på och vi gick på. I Lund sprang vi runder i butikerna, åt på suwway och köpte chai latte på eh. Köpte tre par strumpor från stadium, annars bara massa mat. 
När vi sen skulle hem blev det kludd så vi gick till centralen - bussen hade gått. Vi gick till bankgatan (annan gata en bit bort) bussen hade åkt. Satte oss på donken och vänatde, tiden rann iväg och vi fick spring. Såg bussen komma och chauffören var väldigt snäll som körde till stationen och väntade där på oss. Sen bytade vi buss och kom hem. Anyways så hade vi det hur mysigt som helst och är nu hemma. 
 
Inlägget från Katrineholm kommer senare i veckan, får inte över bilderna på datan!
 
- Glader för vi kom på bussen!

ON MY WAY HOME

Liten update från bilen. Vi har två timmar ungefär kvar hem och jag kommer antagligen halvsova den tiden, heelt slut. Vi stannade för en stund sedan på Max och åt, yammi yammi yammi! Var så jäklar hungrig innan. När vi var där så kom malmö redahwks -97 in (som vunnit SM-guld, så grattis grattis) sen kom djurgården-supportrar in och började skrika och sjunga så personalen var nära att släng ut dem. men men, jag fick mat i mig och det räcker för mig. 
 
Sista matchen Hampus lag speladevann dem med 3-0 och slutade med en bronsmedalj, bra jobbat! Det blev lite kludd med det löste sig och det gick bra. Nu dör snart datorn och jag ska vila, försöker uppdatera när ag kommer hem annars hörs vi imorgon.
 
- atm.

BUSY

Jag har det väldigt bar här uppe i Kristinehman men har tyvärr hemskt dåligt internet förutom här på hotellet, där jag inte är så ofta. Därför helt usel uppdatering, men tänkte iallafll ge er en bomb med bilder sen när jag är hemma igen men ändå försöka slänga iväg något inlägg när jag kan.
 
Today:
Nyss kom jag iallafall till rummet efter att börjat dagen med hotellfrukost (finns ju inget bättre), sen hade Hampus match 11-0 (förlust...), sen åkte jag, mamma & pappa till Karlsatd för att kolla lite affärer osv. Hittade inget mer än ett par glasögon, som jag desperat behövde för att solen bländade mig heeela tiden. Stannde sen på hotellet och åt en hamburgare på harry´s. Efter vi varit där så var det match igen 3-1 (VINST!!) efter det så gick vi hem från ishallen, vilket är väääldigt långt. När vi kom hit så såg vi en "eldshow" där folk trummade och publiken höll i faklor, sen möte vi upp andra och gick till en restaurang för att äta (tog ett nan bröd, fortfarande mätt efter burgaren..) Sen var vi ner i baren på harry´s ett tag där det var packat med folk. Herregud alltså va billrigt och fullt med folk...anyways så är jag helt slut och ska sova nu. 
 
- Innan jag klippte mig, saaaaknar faktiskt det lite!

VECKANS MÅSTEN

- eftersom att jag fortfarande är grymt förkyld så är dessa saker + te och halstabletter mina prio ettisar just nu!
Veckans måste, vissa säger vårens måsten osv men nej nje inte här inte. 

SHORT HAIR DON`T CARE

Igår blev jag klippt..Klippte bort allt det slitna vilket resulterade sig i att håret blev lite längre än axlarna..Klippt av runt en decimeter och det känns riktigt bra. Trivs väldigt bra och mitt hår mår så mycket bättre. Var så himla nöjd och trivdes super bra i mitt långa hår men det känns otroligt skönt med en liten förändring. Enda negativa är att jag inte har någon aning om hur jag ska styla det och att det gärna blir vääääldigt mcyket volym i det..för mycket.
Men jag är stört nöjd!
 
 

KRISTINEHALM

Just nu är jag i bilen påväg upp mot Kristinehamn  där Hampus ska på hockeycup. Såg att en hel säsong av "white collar" hade kommut ut på netflix så det kommer nog inte bli en så jobbig resa. Jag lämnade skolan vid ett och åkte hemifrån vid lte över 14. Hann packa, fixa det sista och plocka undan lite på den timmen - så skönt. Är dock en dåålig packare och packar alltid för mycket jag inte använder, menmen bätter det än att jag glömmer något. Dock så glömde vi mitt cellgoft jag egentligen skulle ta ikväll...attans. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var lite glad över det, då jag annars skulle mått dåligt hela helgen annars men samtidigt så kan kroppen strejka istället..MEN det var rätt illfälle då jag faktiskt är väldigt förkyld så det hade inte varot toppen om jag tagit det ändå. Aja, nog om det. Jag önskar er alla en trevlig fredag och helg!
Hemma i Skåne är det super varmt och skönt, känns super bra om det håller i sig så nu.
 
 
- Majas över snygga datafodral, får defenitivt införskaffa ett sånt till min lilla air!

TRAMDYNORNA

Provmiddagen gick bra och förhoppningsvis fick ingen jag bjöd på salmonela iallafall. Efter skolan stannade jag kvar med min pussingar och bara pratade ett tag sen gick jag hem och bara tog det lugn. Kollade lite nya avsnitt av "white collar" och åt kycklingsallad. Har gjort min matteläxa och kollar nu på dagens top model. Efter det så blir det nog att jag städar rummet, då det ser hlt förjävligt ut. Har haft riktigt ont i mina tramdynor under fötterna, värker och svider...får gå på utsidan av foten. 
 
- Helt slut och har gör ont i hela min kropp...

FÖRÄNDRING

Har blivt oerhärt trött på mitt hår och vill ha en förändring så det blir en frisyr lixom, inte bara hår. ÄLSKAR verkligen mitt långa hår som jag har nu men det är slitet och jag är trött på det. Har funderat på att klippa av det. Alltså till axlarna eller lite långre än så. MEN det är tiktigt många som gjort det nu så det hade varit lite tråkigt. Vill även ljusa det lite, göra det lite ljusare och få en jämnare färg på det. Dock är jag riktigt rädd för att jag inte alls ska gilla det och jag klipper och färgar det. Visst det finns hårförlängning och man kan ju alltid färga det igen. Men vill inte hålla på att färga det en massa då det slits enormt, sen är det ju bara bökigt och klumpig med hårförlängningar. Sen kommer det inte alls bli lätta att sätta upp med kort hår heller...herregud va svårt då!
Åhhh vet verkligen inte vad jag vill, men jag vill ha någon sorts förändring iallafall. 
 
- Låååång vs kort ? De är frågan. Långt ^...

PEACE PEACE PEACE

- Märkte att jag gärna använder mig av peace-tecknet som en grej när jag tar bilder på photo-booth..haha.

12 YEARS A SLAVE

Såg "12 years a slave" för en vecka sedan skulle jag tro. Heeelt sjukt. Sjukt, sjukt, sjukt. Herregud att folk kan bahandla folk på det sättet och inte känna en endaste del skam eller att överhuvudtaget göra det. Blev otroligt irriterad och förbannad på dem som kiddnappade, sålde och köpa månniskorna som skulle bli slavar. Hemsk, att bli tagen från sitt liv och sin frihet och inte kunna göra något åt det. Filmen var riktigt riktigt bra och måste ses. Dock så är jag et kontrollfreak som vill se allt och gillar därför inte när det är in zoomat till 1000, vilket det väldigt ofta var. Men filmen var faaaantastisk!
 
 

26 MARS

Hejsan hejsan!
Idag var det skolan och efter det så gick jag till dagis för att säga hej till Alicia och gick sen hem. Lämnade mina grejer och sen upp till vårdcentralen där jag var på arbetsterapi. Fick paraffin på mina händer och bara satt och pratade. Sköönt! Pratade en hel del om min bok, vilket gjorde mig väldigt inspirerad och taggad. Ska snart slänga iväg ett mejl till Amra, och så kan vi snart börja. När jags en gått hem kollade jag det senaste avsnittet (och säsongens sista avsnitt!) av teen wolf. Väääldigt synd att dem dödar alla och känner att nästa säsong int ekommer vara wow, men man kan alltid överaskas. Ska laga min mat ikväll, eftersom jag har provmiddag och måste testa laga den inann det väl är prov. Känns lite pirrigt faktiskt, tänk om jag serverar rå kyckling...anyways så är det isåfall morgondagens problem & inget jag behöver oroa mig för idag. 
IDAG ÄR DET EXAKT EN MÅNAD TILLS JAG FYLLER FEMTON ÅR!
ojoj, nedräkning börjar på riktigt nu!
Puss
 
- total fräscha bilder, tagna inom detta klockslag!

TILLFÄLLIG DESIGN

Som ni ser så har en lite ny design här på bloggen, lite roligt va ? Idag på hålan så hjälpte Sofie mig att fixa det och som rubriken lyder - den är bara tillfällig. Ska försöka ta lite nya och fina bilder till headern, i menyn och till inläggen så jag inte behöver tjata sönder med dem jag har nu. Men än så länge så kommer jag ha denna designen. Rubrik-designen är lite annorlund och även bakgrunsfärgen är ändrad. Men hoppas ni gillar denna så länge. 
 
 

VÅFFELDAGEN

Sprungit. Jag sprang nyss till bussen, jisses. Fick ont i höfterna men det gick hur bra som helst iallafall. Sprang tillbaka med i mina gummistövlar så, en rejäl klapp på axeln förtjänar jag ju faktiskt! 
Idag snubblade jag i aulan och har riktigt ont i mitt knä just nu annars var det bara en lugn dag i skolan. Efteråt så gick jag, Filippa, Sofie, Maja & Matilda hem till mig där mamma väntade med våfflor. Riktigt gott (smakar inget men de andra sa den va goda så de var dem säkert) hehe. Nu är vi iallafall på bussen och är påväg till sjukhuset för att gå på reumatiker träff. Tror de kan bli väldigt intressant för mina friendzzz att bra med där och få veta lite mer om själva sjukdomen och få veta hur andra har de osv. Bussen är snart framme och de regnar ute så slutar detta inlägget med att säga trevlig tisdag! 

Ps vi gick på fel buss och får traska rund i Lund ett tag...(springturen va heeeelt onödig...)



FLYGA LUFTBALLONG

 
-En sak jag helt och hållet glömt skriva om är att, i fredags så fylld pappa ju 45 år. Mamma hade köpt en luftballongsfärd till honom (vilket jag & Hampus visste), hon hade även köpt till mig & Hampus (VILKET VI INTE VISSTE). Så den 11 maj ska vi tre upp i en ballong vid fem på kvällen. Tror och hoppas det kommer bli hur mysigt som helst och vilket utsikt man måste få!! Jag blir riktigt chokade att hon köpt till mig och Hampus med så det var en överaskning vi båda blev hur glada som helst över. Excitedddd!

JASÅ, EN BÅT MINSANN

Idag kom pappa hem med en båt. Helt rätt, en båt. Han hade köpt en båt i hemlighet och idag fick han hem dem. Herregud. Anyways så ska det bli hur mysigt som helst tillsommaren att åka ut på havet och njuta. Är iallfall riktigt glad och spänd. Dock så vill jag byta tyg på dunorna, gardiner och sånt eftresom jag vill sätta vår prägel på den och göra den lite fin. Den är inget kryssningsfartyg men inte heller en paddelbåt utan en liten simpel motorbåt. Hehe, drömmer mig bortnär jag ligger och solar till sommaren. 
 
 - en helt random bild, eftersom jag inte hade någon bild på våran och inte ville ge er ett inlägg utan bild. 
SÅÅÅÅÅÅ vill jag ha det ^

LUGN VECKA

Idag var jag i skolan som vanligt och efter det så gick jag hem till mig med Maja. Vi jobbade med en power point till skolan som vi ska redovisa på onsdag för klassen och sen på fredag igen för en anna klass. Vi har lite kvar att fixa tex ljudfiler och talkort men resten är fixat, så det känns skönt. Har inte fått så mycket läxor ännu - matteläxa, renskrivning och uttrycka åsikt, matlagingsprov & bildskiss bara, annars inget vad jag vet. Vilket är skönt eftersom att det mesta bara är förbredelser vi ska göra. 
 
 
- Tooo much eyeliner...what evs.

NEW IN - KLÄNNING


- denna klänningen köpte jag i fredags på h&m. Den kostade i vanliga fall 299:-, men var på rea så fick den för 100:-. Har kollat på den innan och hur nöjd som helst.
Riktigt kap!!!

FÖRR ELLER SENARE EXPLODERAR JAG

Runt två inatt hade jag läst ut "förr eller senare exploderar jag" och herregud vilken bok. Jag inte en person som läser frivilligt egentligen, så detta var den första boken jag läst ut på flera år som inte var påtvingad på mig. Men vilket fall som helst så tömde jag mina tårkanaler helt och hållet, ja jisses vad det forsades med tårar. Ger boken 11/10 alltså den var helt magisk, de sista femtio sidorna stor tjuter du garanterat. 
REKOMMENDERAS STOOOORT!
 
 
 
 

ATM



- sitter och vräker i mig jordgubb/päron glass medans jag läser i "förr eller senare exploderar jag". Glassen är så len och skönt i halsen att jag kan äta glass glass glass i stora lass lass lass! 
Boken är förresten väldigt bra den med! 

MÅR INTE HELT 100

Både seroch känner mig helt förfärlig men what ever. Idag mår jag heller inte så bra, men efter att varit uppe ett tag blir det bättre. Igår på emporia fick jag med mig en klänning, en träningströja och ett linne hem. Visar grejerna i ett annat inlägg. Somande iallafall vid 8-snåret igår och vaknade vid 8 imorse, väldigt skönt faktiskt. Förrutom att jag var helt täppt, ont som satan i halsen och mådde piss så var det skönt att vara utvilad och ändå gå upp tidigt. Har idag sett "the to do list" - var väl sådär kan jag väl säga. Ska snart kolla "återträffen" då Filippa sett den och rekommenderade den. Annars blir det bara att ta det lugnt idag, medans resten av familjen är på hockey. 
 
 

SISTA DAGEN

Igår böjrade jag känna mig lite små krasslig, men bara lite så fortsatte som vanligt. Började med dagis, Maja följde sen med till sjukgymnastiken och sen var vi lite här hemma och gjorde inte så mycket. När hon gick, kom Maria en stund - vi pratade lite sen gick hon.  Jag slog då in pappas presenter och städade sen mitt och broderns rum. När sen pappa och Hampus kom hem duschade jag och la mig. 
 
Imorse vaknade jag och kände mig väldigt dålig. Ont i hals, öron & näsa men efter några timmar uppe, halstabletter och nässprej så blev de bättre. Innan dagis skulle jag köpa piggelin till mina små barn, men gissa vad? När jag kommer till hemköp är dem slut, jag mena vad ska man göra då !? Tog en annan sorts isglass istället (vilket blev en succé). På dagis sen så hade jag messat mamma att piggelinen va slut så hon hade fixat och kom med en påse, så sen fick barnen välja vilken dem ville ha. Jag fick en bok med teckningar av alla barnen och två godispåsar. Herregud vad jag komemr sakna dem! Gick runder och kramade alla, men sen när dem sa "hej då" så brast det...började gråta. Herregud, kunde iallafall täcka det sen när jag kom ut eftersom att regnet öste ner. Nu är jag hemma och har sett det senaste top model,tycket fel åkte ut. Helt fel tyckte jag men anyways, det är ju inte jag som bestämmer. Såg även det första "kick-start" avsnittet - kommer börja följa, så inspirerande!
Ska snart till emporia och sen fira fadern min, 45 år!  GRATTIS GRATTIS!
 
- Godiset var "plopp" och gott&blandat. Framsidan av boken och sen två sidor, åhh!

HEMMAGJORD PIZZA

Ojoj inget inlägg igår ? Hade de super stressigt så skyller på de. Efter dagis gick jag direkt hem och sen upp till byn med mamma. Skulle köpt glass, kom upp till byn och så kommer mamma på att vi har propp fullt i frysen...lyckat. Efter de gjorde vi alla varsin pizza och åt de senare. Medans pizzan va i ugnen kollade jag de senaste "the originals", åt och åkte till Maja. Väl hos Maja kollade jag, Maja, Filippa och Matilda de senaste "pretty little liars"..arg arg arg. Nästa avsnitt kommer ut i juni och man fik inte veta vem de bar under masken. Alling gjorde mig super förbannad, vill ju veta NU. Efter de gick Filippa och Matilda hem, jag & Maja kollade vidare på tv och somnade till slut. Var helt slut, somnade...till tv. (vilket händer ytterst sällan..) 
 
Imorse sen fixade vi oss och åt. Höll sen även på att komma försent..vovvar varit ute på utflykt och herregud va äckliga alla små kryp är..hatar verkligen insekter och annat sånt. Hittade en hög larver och en bunt myror, fy fy fy. Iallafall så blev detta ännu ett "half-an-hour-break" - inlägg..woop.
 
 
 

TRE DAGAR KVAR

Idag har det varit super blåsigt och kallt. Frysigt som satan hela dagen både inne och ute...påväg att bli sjuk eller bara otroligt dåligt väder med dåliga element ? anyways så var jag på vårdcebtralen idag för att kolla en grej jag inte reiktigt vet vad jag ska kalla men typ en knuta och några prickar på min ena hand. Satt och väntade på läkaren i en kvart (fick först en tid 8.45 men sen ringde dem och ändrade den till 8.30,why ? liksom) sen var jag hos honom i högst tre minuter och blev sen skriven hos hudkliniken i Lund istället. Onödigt, har ändå varit hos SAMMA läkare för SAMMA problem innan. 
På dagis idag har det varit super mysigt och jag har fattat hur mycket jag kommer sakna detta sen, jag menar jag har tre dagar kvar bara. TRE dagar !? Vill bara ta med alla barnen hem tilll mig så kan jag ta han om dem och busa med dem hela tiden. haha, ta det lugnt jag planerar ingen kidnappning här inte. Men kommer helt klart sakna dem.
Min mentor kom och hälsade på idag, frågade hur jag trivdes osv. Kul dock ville barnen ha min uppmärksammhet samtidigt så det blev lite jobbigt. 
 
Efter dagis hämtade jag & Maja, Alicia och hade sen följe en bit hem. Väl hemma gjorde jag två ost mackor med varm oboy och åt det medans jag kollade "hawaii five-0". Nu ska jag snart kolla det senaste "teen wolf" då jag följeren massa fan-konton om serien och har läst en gigantisk spoiler som jag måste se. 
Aja, ♥
 
 

THE WOLF OF WALL STREET

En film jag nyligen såg var "the wolf of wall street" filmen. Leo gjorde ju som vanligt en karaktär otroligt snyggt och imponerande. Helt sjukt vad bra den mannen spelar alltså. Filmen överlag var helt okej, väldigt lång och det hände ju ingen super grej i den. Dock väldigt glad att jag sett den, dåden var bra gjorde och underbara skådespelare. Men inte högsta betyg då jag delade upp tittandet på tre gången för att jag inte orkade se hela på en gång -
2h och 59 minuter..Dock så tog jag upp tittandet senare så då måste den ju varit bra! Men jag skulle ge den en 8/10 kanske. Kanske kanske en 9 bara för att de spelade så fruktansvärt bra, speciellt LEO. (+ jag tycker han borde fått en oscar för denna roll, helt klart) tycker nog dem flesta med schh.
 
 

VÄRMEN NÄR KOMMER DU ?

Dagis denna vackan med, mysigt! Imorse blev jag hämtad av Petra som körde mig, Maja & Alicia till dagis. Vi var ute en hel del idag, vilket imte var toppen då det båste. Vekligen blåste en massa. Usch, vill att våren ska komma och stanna. Sen släppa fram sommaren och bli jättevarm. Superduper mega varmt vill jag ha, inte detta kalla gråa väder, usch usch. Iallafall glad att det inte snöar här nere som i Stockholm, jag menar what ? Efter dagis idag så traskade jag till sjukgymnasten där jag tränade lite, så skönt att komma igång igen. Att bli bättre i kroppen, men bara att traska dit var ju hur stora framsteg som helst. Känner mig dock så himla osmidig och styv i benen, dem vill verkligen inte samarbeta. Dem är vingliga, ibalansbara & bara helt och hållet klumpiga. Men vad klagar jag för, jag kan ju iallafall gå och de nämda sakerna kommer ju antagligen försvinna. Ska läsa i min lilla bok nu en stund och kanske trycka i mig en macka med. Okej, stryck det där med att läsa, såg precis att "delivery man" filmen har kommit ut på swefilmer så det blir den istället. Får läsa senare istället, då jag har ett mål att läsa ut den innan praon är slut.
 
 

FIRST BBQ OF THE YEAR




- invigde grillen för detta året idag, och gud va de kändes somrigt och mysigt med grillat. Dock gick pappa stå ute i ösregn och grilla men anyways...

HEALTY FOOD - INSPIRATION

- Hur gott ser inte allt dett ut då ? Blir så himla sugen pch vill äta alltalltallt!!
 

KOCKARNA

Igår kväll stod jag & Maja och lagade mat i två och en halv timme, därav ingen uppdatering. Imorse vakande vi vid nio och åt då frukost. Nu har vi kollat de sensate avsnitten av ravenswood, det sägs att det var det sista !? Alltså va ? Vill ju se mer...bajs. Aja nu blir det upp för att jobba lite med ett skolproject, skriva ut någar papper, fixa oss för jobbet och sen traska till det med. Ikväll kanske kanske det blir grillning, hur gott ? Aja lite tajt om tid nu så blir ett mini inlägg. 
 
 


 

VILL BORT

Idag är en dag då jag bara tvekar och tvivlar på mitt val av "min stora dag" önskan. Vet att jag inte alls kommer ånga mig om den sen men vill bara ifrån sverige, ifrån allt ett tag. Så just nu vill jag att jag skulle valt en resa istället..Vill bort ifrån denna lilla otäcka håla. Åka imorgon och komma hem igen bara någon dag innan min födelsedag. Men det går ju inte nu. Usch hatar sånna här dagar även om jag blivit helt idé fylld med outfits, inlägg och saker för utseendet. Vill bara ut och resa, ut och upptäcka nya ställen och saker i dösnygga outfits. Vill bara komma här ifrån och upptäcka världen. Men istället sitter jag här - i morgonrock och ska städa mitt lilla rum..helt rörigt och konstigt inlägg men ajaa. Känner mig iallafall inte alls bra idag, varken psykiskt eller fysiskt. 
Super hungrig på framtiden och deprimerad att jag är fast här just nu.
 
 

BUDGET VS LYX - H&M VÄSKOR

 - hur lika som helst tycker jag dessa var enda skillnaderna är att den till vänster är i mocca och har längre fransar..båda är ju dösnygga i mina ögon! 

HELG HELG ÄLSKADE HELG

Uppdateringen dem sista dagarna har varit väldigt gles och dålig men har inte haft något speciellt att blogga om och inte alls haft mycket leftover tid. Men idag har jag för det är helg. Äskade/efterlängtade/behövda helg. Jag trivs som fisken i vattnet på dagis, det är inte det. Jag är bara så förbaskat trött och behöver verkligen denna helgen till att slappna av. Sov länge idag och fick sen frukost på sängen av mamma, åt medans jag läste vidare i "förr eller senare expoderar". Duschade sen och mådde fruktansvärt illa, nu sitter jag i morgonrock i min älskade true love - säng. Letar resor (fortarande helt desperat efter att resa!!) , gör om-jag-hade-super-mycket-pengar-så-hade-jag-kunnat-köpa-allt-detta listor på alla möjliga hemsidor. Ska snart städa mitt rum och fixa då jag inte har något bätter för mog och för att det behövs till 100 procent. Mamma stod och bakade marängen imorse med lakrits smak, och hur goda och bar blev inte dessa då ?? Sviiiiiiin goda! 
Nu ska jag drömma mig vidare, speciellt bort till thaiand med bikini på stranden superduuper solbränd. 
Puss puss!
 
 
- thooo!

B&J - FROZEN YOGHURT

Glömde skriva detta med när jag var på sjukhuset häromdagen så testade jag den nyaste ben and jerry'n. Frozen youghurt med honung. Riktigt god var det ju, en sommar smak defenitivt.
 
 
 

MACRONN

Efter dagis gick jag & Maja till sjukgymnastiken där vi mötte mamma. Hon hade med löpartights tillmig, jag bytade om och började sen träna. Efter jag tränat och mamma fåt sin nacke fixad så gick vi hem, åkte sen direkt till Lund för att bli vaxade. Jag vaxade brynen och läppen, medans mamma bara läppen. När vi var klara där gick  vi till mammas favorit ställe i hela Lund - Abrickmacronn såklart. Fick med oss 29 macronns och 5 cupcake-macrons hem. Svin goda, nu är det top model och Filippa är påväg hit. Mysig och lugn kväll med andra ord. 
Vem tror ni åker ut från top mode då ? undrar undrar.
Adios. 
 
- Mums fillebaba!

UTELÅST I VÅRSOLEN

Just nu sitter jag och solar mig lite i vårsolen, då jag faktist är utelåst. Efter praon idag så gick jag hem till Maja för att hämta mina saker & sen även plocka undan där vi sovit osv inatt. Efter de släppte Petra av mig här hemma då dem skulle iväg och jag skulle hem. Kommer hem och har inga nycklar med mig eftersom jag rensade jackan igår. Typiskt. Sen är ingen hemma heller, mamma sa att hon skull komma hem från centrum men de var en kvart sedan så vet inte riktigt hur de blir...nu kom även min bror hem så ska umgås lite med honom. Nu kom även mamma, så chao. 




ÄNNU EN RAST

Ett snabbt litet inlägg nu också eftersom att jag har rast. 
Igår glömde jag helt att jag var på reumatiker träff med, efter kuratorn. Vi bakade helt himmelska pizzabullar. Igår kväll gick jag till Maja & sen sov jag där. Mysigt. Imorse tig vi med hennes lillasyster - Alicia till dagis, eftersom hon går på dagiset där vi praoar. Mycot lite promenad hit. 
Alla avdelningarna slogs samman idag så de va kul med lite "nya" ansikten. Nu har vi ätit torsk och ska sen ut i solen. Hur skönt som helst att vara ute ju! 

Men nu ska jag ha lite med rast och sen ut, chao!


- snabb bild i korridoren..

HOLLISTER WANTIES


- vill ha allt! ÄLSKAR!!

HALF AN HOURS BREAK

Så som rubriken lyder, har jag nu min halvtimmes rast. Välförtjänt tycker jag faktiskt. Somnade i bilen igår, när jag kom hem för att jag var så pass slut. Idag har vi varit ute en timme ungefär och sen resten inne. Precis ätit - grönsakssoppa med bröd, ost, gurka. Svin gott faktiskt! Efter min rast ska vara inne med barnen en stund sen gå klockan 14, eftersom att jag ska till sjukhuset. Ska till kuratorn och sen försöka gå och hälsa på på avdelningen jag låg inne på efter olyckan. Ikväll får vi se vad som händer, ska försöka göra lite opersonliga inlägg. Alltså inte om min dag utan andra tex outfit tips, wanties, roomtour eller åsiktsinlägg.



- inlägget skulle publicerats vid 12 tiden.

MORMOR ♥

Mormor, mormor, mormor. 66 skulle du idag fyllt..
Saknar dig oerhört mycket! Idag har vi firat din dag i hus och vid graven. Föll en hel del tårar då jag kollade igenom era gamla fotoalbum. Jag har just nu inga hjälpmedel alls utan är helt fri igen. Praoar på dagis och herregud va utmattande. Jag fick även Per som konfirmations präst, som ni gillade. Om jag bara hade kunnat sitta ner & prata med dig. Jag vill äta melle efter badet på sjukhuset, få äta dina stuvademakaroner, åka & shoppa med dig. Kortfattat göra allt vi brukade gör tillsammans. Vårsolen är underbar & det var upp till 22 grader i solen idag, super varmt ju!  Nya jobbet går toppen & har träffat en som påminner om dig så himla mycket, ni borde träffats. 
Hoppas iallafall att ni har det bäst & att ni vakar över mig. Finns med mig överallt, och är stolta över mig. Nu när ni även fått gammelframors sällskap så hoppas jag ni firar din dag ordentligt. Det var en massa blommor på eran grav idag, från en massa olika personer.
Puss puss, hälsa moffe & alla andra. 
 
- Fina fina du & eran grav idag på din dag. ♥

FIRST DAY

Första dagen på praon är avklarad, helt slut. Har varit riktigt kul och så skönt väder. Men herregud va jag är trött, helt utmatad. Har varit ute en hel del i vår solen, underbart. Barnen på dagiset där jag praoar är super bra, hur roliga och snälla som helst. 

Innan praon idag vid halv åtta var jag hos Maja, vi år frukost & gick sen till skolan för att hämta papper. En kvart tidigt var vi på dagis, fixade med papper , regler sen ut och busa. Spelade spel och byggde pärlplattor bland annat. Efter vi slutat, hämtade vi Alicia och gick  hem till Lundberg & nu har vi åkt till Willys. 


- vårsolen igår kväll!

5 SAKER..

Ni kanske inte visste om mig.
Jag borstar endast håret efter jag duschat, aldrig annars.
 
♦ Sparar alltid en liten skvätt av läsk när jag köper deit i flaska som jag dricker dagen efter.
 
♦ Är inte vig för fem öre, verkligen super ovig är jag.
 
♦ Gillar varken tacokrydda, mandelmassa, marsipan, grädde eller te.
 
♦ Har sjukt dåligt självförtroende & bryr mig wayyy to much vad andra tycker.
 
 

13:07

Inatt mådde jag sjukt illa så satte mig brevid toan tills det gick över. Pappa kom in med tabletter & vatten och när dem sen värkte så blev det bättre. Vaknade vid åtta för att gå upp, men bara jag rörde mig blev jag illamående så låg kvar en stund tills jag verkligen behlvde gå upp. Stressade sönder men kom itid till kyrkan. Jag & Maja delade ut böcker som uppgift, de andra konfirmanderna hade lite andra uppgifter som samla in kollekt, tända ljus, starta klockringningen osv. Maja följde med hem & vi åt. Filippa & Matilda kom hit och nu sitter vi och inte gör så mycket..
Var helt inställd på att jobba idag, men så ade jag kollat fel så skulle inte jobba egentligen. Tog då och bytade pass med en annan så jag fick jobbat idag, helt tagg ju. 
 
 

SUBWAY KAKOR

Dessa kakorna var det jag & girlsen bakade innan. Blev superduper mega goda, så tänkte dela receptet med er, hittade det på nätet någonstans. Yummie!
 
 
  • 300 gram smör
  • 2 1/4 dl socker
  • 2 1/2 dl brun farinsocker
  • 2 st ägg
  • 3 tsk vanilinsocker (tror det menas "vaniljsocker")
  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 msk kakao
  • + eget tillbehör att ha i
 
 
Smält smöret.
  1. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker.

    Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt.

    Blanda sedan i resten av ingredienserna. Vill du göra ljusa kakor så skippar du bara kakaonFortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i det egenvalda tillbehöret.

    Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.

    Grädda i 175 grader ca 10 minuter.

    Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan således gå sönder och du börjar flytta dom på en gång. Låt dom svalna och sen kan de ev. förflyttas till kylen i en påse eller med plastfolie över. Ju längre du låter dom bli kalla destå krispigare och sega blir dom.

     -  Våra kakor, gjorde en sats med kakao och en utan. Båda blev hur goda som helst! Som tillbehör hade vi smarties, saltade jordnötter och daimbitar.

MELLOKVÄLL MED AMIGAS

Så kvällen blev riktigt lyckad och mysig. Maja & jag ställde oss och bakade kakor, tog dock en massa tid. Hade kommit halvvägs då Filippa, Matilda, Andrea & Felicia kom. Vi stog och fixade kakorna på plåtar - in i ugnen - ut ur ugnen - in med nästa plåt osv. Halv nio eller en aning efter det kanske blev vi klara och gick för att kolla mello. Åt kakor, godis, chips & drack lääsk. Tyckte att "busy doin' nothin'" skulle vunnit, men gillade även "undo" så klagar inte på att den vann. Men Alcazar's låt var ju verkligen en låt som passade in i melodifestivalen så hade görna även sett att den vann. 
Nu har alla gått, allt är undan plockat, jag sitter helt fixad för sängen med pyjamas & ska se det senaset "the vampire avsnitet" följer en massa tvd-konton på instagram så vet redan typ allt som händer, lite osis men ändå. 
 
- Liter bilder från min ursköna promenad imorse. Får börja göra de oftare alltså!

VÅR ÄR KOMMEN

Hej hej alla ni där ute!
DET ÄR JU NÅGOT SÅ FRUKTANSVÄRT FINT VÄDER IDAG. HELT GALET. ÄÄÄLSKAR, ÅREN ÄR KOMMEN.
Idag var dte meningen att jag skulle upp tidigt och gå ut en runda. Dock så blev detta "tidigt" klockan tolv...Men en promenad blev det. Och det var såå skönt dock så gjorde mina fötter så ont, dem värkte och sved..Var uppe till efter ett inatt för att tabletterna innan cellgiftet (som tar bort illamåndet) skulle verka. Började då i väntan att läsa "förr eller senare exploderar jag" som jag ska läsa ut nu på praon. Ska läsa istället för att börja kolla en ny serie..förhoppningsviss iallafall. Har tre böcker jag vill och ska läsa- Eld, Förr eller senare exploderar jag & 3096 dagar. 
 
Efter jag varit ute och gått en hyffsat lång runda (!!) så hjälpte jag till att rensa och fixa i trädgården. Sen spelade jag lite badminton med brodern min. Sen duschade ja, fixade mig och blev hämtad av Petra, Maja & Alicia. Jag & Maja blev avsläppta på egino, för att gå på konfa träff. Vi gick igenom morgon dagens gudtjänst & åt munkar med vanilj. Jag & Maja gick hem till moi efter det, vi åt, fotade & städade. 
Ikväll kommer en hel del tjejer hit och ska kolla mello, även Lotta kommer. Ska bli riktigt roligt & mysigt! 
Nu ska vi handla och sen baka, hej då!
 
 
 

TRUST

SPOILAR FILMEN.
 
är enfilm jag nyss såg. En film om en tjej som börjar chatta med Charlie, 16 år på nätet. Efter ett tag säger att han istället är 20...efter ytterligare ett tag säger han att han är 25 & vill träffa. Tjejen vars namn är Annie tycker det är kärlek och säger ja till en träff. Dem träffas och han visar sig vara 35+...Dem pratar, har sex och skiljs sedan åt. Annie berättar detta för hennes kompis som berättar vidare till rekton, som ringer polisen & en utredning för våldtäkt börjar. Annie tror det hela är kärlek men det sen visar sig att "Charlie" gjort detta till tre andre tjejer också, där den yngsta är 12. Hon förstår då att det inte är kärlek utan han bara är ute efter en sak - sex. Hon tar tabletter, hämtad av ambulans och det startas en sida om henne på nätet. Hemks sida. Hon går igenom helvete rent ut sagt. En sån sak leder i fletsa fall till många andra hemska saker. 
Denna händer en massa tjejer (människor) och är så så hemskt. Filmen var kankse inte den bästa men budskapet gick verkligen fram & det är sjuktsjuktsjukt.Helt sjukt, mår illa bara jag tänker på det. Den yngsta var lixom 12 år gammal. Och detta händer! Detta händer runt om i världen, usch. Tycker det är något av det sjukaste och äckligaste. 
Ville bara skriva detta & tycker ni ska se filmen.
 
 

FREDAG, ÄLSKADE FREDAG

Så då var det fredag igen, äntligen. Två veckors prao sen tillbaks till skolan igen, ska bli skönt. Idag var det mjukisdag, eller jag & Sofie hade bestämt att vi skulle ha mjukisar, vilket vi gör lite då & då. Riktigt kul och mysigt, men framför allt skönt att inte tränga på sig ett par jeans eller liknande. Inget speciellt hände idag annat..Efter skolan åkte jag & mamma till Willy's för att handla mat, gick in en snabbis på donken och köpte en cheeseburgare, så hungrig. Kändes dock väldigt dumt, snapchattade med Filippa som var påvög till gymmet - så sitter jag och äter donkenmat..anyways så är jag hemma och ska bara ta det lugnt. Är så himla trött, slagen (?) helt helt slut. Kankse skulle träffa lite friendos ikväll men vi får se, bara jag får se på "beauty and the geek" är jag glad. Hehe, finns inte att se på datorn så måst ese de när de sänds lixom. Sitter vid datorn och ska kolla film, äter även choklad. Choklad är min kärlek, min själsfrände, mitt allt, min livskärlek osv. Dock nästan bara marabou choklad - BÄSTA SOM FINNS JU. 
Måste bara skriva att det är hur kul som helst att Filippa delat mitt inlägg om skolan från igår på sin blogg, och super kul att hon gillade. Alltid kul när någon gillar det man gör lixom. Så puss på dig!
& puss på er andra med!
 
 

SKOLAN & LÄXOR

En sak min taxichaufför sa idag var i stil med detta
- Man borde fokusera på läxorna och koncentrera sig i skolan, för att sen få bra betyg. Det är ju betygen sen som avgör din framtid.

Hur stor tankeställare som helst och herregud vad jag blev stressad. Jag fick tillbaka ett prov idag från biologi, fick ett E. Nöjd att jag blev godkänd och så men ett E ? Tyckre ju att provet gick väldigt bra och ville verkligen få tillbaks det för att se HUR bra det gick. Inte alls, kan man ju säga. Men detta var min enda chans att visa vad jag kan i biologi för denna terminen då vi nu har börjat med kemi istället. Min betyg kommer ju defenitivt inte höjas...
När det blir så här, man pluggar en massa, känner sig säker & sen får ett E..då tappar jag all lust att plugga & slita på andra läxor och prov. Blir så himla otaggad...Annars om det går bra, vill man ju uppleva den känslan igen & blir motiverad..
Lärare och skolsyster säger att skolan absoulut inte får stressa en och att man ska planera sins studier så går det bra. Men om man får 1 läxor av varje lärare blir det en massa, jag menar vi har ju 17 olika ämne...
Vill man ha ett hägre betyg än E, om ens det, så måste man plugga röven av sig på ens fritid..Men jag har andra saker jag vill göra på min fritid, efter sju timmar av skolan. Efter sju timmars av skola vill man ju defenitivt inte sitta ytterliggare fem...
Nej, usch för det nya betygssystemet som stressar en som satan. Vill känna mig nöjd och sen ha ett liv utanför skolan, men det är fan svårt. 
 



LÄX-EFFEKTIV

Såååå idag har varit en effeltiv dag, måste jag säga. På hålan gick jag & Sofie till tekniken där vi jobbade vidare på vårt hus (slott, hehe). Glömde dock att vi flyttat bak lektionen, så vi kom fem minuter försent. Menmen, hade heelt glömt det ju. Efter skolan så stannade vi även på läxhjälpen, där vi gjorde matteläxan - idrotts-inlämning & svenskaarbete. Så himla oerhört skönt nu så man kan ta det lite lugnt och skönt. Ska snart äta, se "the originals", sen laga min provmiddag & kolla top model.
 
 


 

OOTD - VÅRIGT


- detta är mina nya byxor, dem följde med mig hem igår från Gina tricot - för 299kr. 

LOVELY

Idag bakade vi kakor på elevensval, mums mums! Är just nu i taxin påväg hem & är riktigt glad! Har ingen läxa till imorgon, har kakor med mig hem, finns en massa nya avsnitt på serier jag följer & jag är allmänt nöjd. Härlig känsla! Idag körde jag på en lite vårlig outfit, ojoj. Hade beiga byxor & ljusrosa skjorta. Faktiskt riktigt kär i båda dessa plaggen som är hyfsat nya bägge två. Ska äta lite mellis & sen baaaara chilla. Underbart.




FETTISDAGEN

Hejsan hejsan!
heheh, fastnade jag i hissen för första gången på skolan...med Sofie & Maja. Maja började skrika och Sofie hoppa. hahahhah. Iallfall så tryckte vi på en knapp - och vips så var vi ute. Efter skolan gick jag hem, fixade käk & kollade youtube videos. Vi hämtade sen upp Maja och körde mot Nova, var n där i några timmar och har ont ont ont i mina ben/fötter. Fick med mig ett par byxor, en foundation (!!) & en klänning. Har just nu 16 kr kvar ungefär...nedräkning till lön nuu alltså! Efter Nova handlade vi lite mat och sen hemåt. Väl hemma så gjorde mamma semlor, då det är fettisdagen idag. Jag gicllar inte semlor så fick en "nutella-semla" hur gott som helst meeen för mycket grädde & nutella (!?) så fick skrapa bort. Nu har jag kollat dte senaste top model sverige och ska sooova! Hade behövt duscha men gör det imorgon, orkar verkligen inte. 
Fixar bilder på de jag köpte imorgon, och en sista sak - sorry för sämst uppdateringing men har ingen tid över. 
 
 

- fikade även lite på EH...denna dagen har dock inte varit så förbredande  inför "fit-summer 2014"...

MAJSPANNKAKOR

Hade ingen taxi idag så mamma skjutsade mig tillskolan & jag gick hem. JAG GICK HEM. Har dock super ont nu, men jag gjorde det hehe. 
I skolan idaghände inget speciellt, klassen protesterade lite till rektorn om ett dåligt informerat prov. Kom dock ingen vart, utan ska göra det och sen se var vi kommer efter det. Maja följde med hem efter skolan, vi gick gick direkt upp tillvårdcentralen där jag tog blodprov. Sen gick vi till hemköp där vi (Maja) köpte bröd & lättdryck, som vi sedan åt. Vi pluggade en del sen lagade vi mat. Majs-pannkakor med bacon. Tog en evighet med blev också massor. Vi åt det medans vi kollade top model sverige på datorn. Efter halva åkte Maja hem och nu ska jag snart plugga lite och kolla film eller något. Känner att vi har så  himla mycket läxor, inlämningar, prov denna veckan så det inte är sant. Alla lärarna trycker in allt nu innan praon. Usch, gillar inte. 
 



SÄLLSKAPSSPEL

Idag har jag varit igång hela dagen med massa saker. Började på stacium + för att köpa hockeytejp till Hampus. Dock hade en snubbe köpt 50 rullar för någon dag sedan, så dem var sluut. Fick med mig ett par träningsbyxor med mig därifrån. Sen åkte vi till burlöv för att mamma skulle köpa ett träd, fick med mig en tjocktröja och ankelstrumpor därifrån. Från cubus. Efter det åkte vi mot friskis och svettis, för att kolla in deras gym. Helt okej, kanske blir där man börjar träna. Sen drog vi till nova lund för att köpa ett tv spel till Hampus, han fick med sig det och vi åtsen lunch från espresso house. Kom hem, bytade om och blev hämtad av Petra & Maja som skjutsade mig till jobbet. På jobbet spelade vi sällskapsspel, kuul. Efter det så åkte jag hem till Maja där vi åt, busade med Alicia, vattenkrig & fikade. Sitter nu med so-inlämning och är så himla trött/arg/irriterad på skolan och dessa läxor. 
Ska duscha, plocka undan på rummet, bädda rent och sen sova!
 
- Dagens outfit, eller an av dem. Har haft tre...haha. Sen min nya tröja. Huuur mysigt som helst & billig, 99kr gick den på.

NEW IN - SKJORTA



- detta är den skjortan jag fick av min pappa. Den är från stadium och gick på 299:-. 

SATURDAY

Mådde riktigt dåligt imorse av cellgiftet. Mamma gjorde frukost på sängen till mig och jag gick upp vid 14. Duschade direkt och sen åkte jag & pappa runt till lite affärer. Vi var på media markt där vi köpte en laddare till mig, till bilen & batterier. På stadium fick jag den även en skjorta, som jag älskar! Fixar en bild på de senare. Nu har jag precis ätit & kollar nu på gårdagens "beauty and the geek" - missade dock början..var kan man kolla ? Haha. Mår fortfarande ganska dåligt men ändå bättre. Beroende på om jag mår bättre ikväll så får jag se vad jag gör. Kanske bara stannar hemma & tycker synd om mig själv, eller umgås med kompisar. Får se.




TOO SALTY

Känns som om detta varit en super lång dag...efter skolan så följde Matilda, Maja & Filippa med hem. Vi kollade lite tv, ååååt & pratade. Efter de så åkte jag med min familj till en familjekompis dom fyllde år. Grattis grattis! Vi åt, pratade, kollade let's dance. När jag kom hem fixade jag mig direkt och tid Mona antikräktabletter så väntar nu på att dem ska verka så jag kan sova. Döds trött ju! Har precis sett de senaste pretty little liars och ska nu se de senaste the vampire diaries. Skulle få bort mitt illamående jag får om jag tänker på cellgiftet med popcorn, tappade dock saltflrpackningen så de blev alllllldeles för salt. Oätligt salta, usch.


- kladdkaka mammas kollega gjort innan idag. 

RSS 2.0