DETOX

Som ni läst körde jag en juice-detox under höstlovet. Började dock på måndagen och slutade på lördagen. Det var en kort detox, då dem ska vara runt 7 dagar helst. Under min detox var tanken att jag endast skulle dricka färskpressad juice. Jag bröt dock den en aning och åt en liten portion med vanlig mat per dag. Så en helt ren detox körde jag inte, men jag kände att jag började bli sjuk - lederna kaosade och jag ville verkligen inte bli dålig innan operationen. Men en vanlig detox går ut på att rensa kroppen. Att få bort all onödig slam vi har i tarmarna och i kroppen. 
Fördelar med detox är:
- Bättre sömn
- Mer energi
- Bättre minne
- Starkare hår och naglar
- Mindre inflammation, smärta och ledvärk
- Bätter hy
 
Detta är bara några av fördelarna, och det rekommenderas att vi ska göra en detox två gånger om året då det finns alldeles för mycket dåliga ämnen i våra kroppar. Kroppen lär sig att ta upp näring ur det du stoppar i dig och rensar bort skräp. Du kan läsa mer HÄR eller googla detox så kommer det upp en massa fakta om det :)
Tränar du mycket, så borde du äta något mål under detoxen. Bra mat är fisk, fågel, skaldjur och att hålla sig borta från mjölkprodukterna samt gluten. 
Eftersom att jag inte körde all in fick jag inte det bästa resultatet, men kände absolut att kroppen blev fri från sånt som inte borde finns i den. Bättre sömn, bättre hy och mer energi är defenitivt något jag också märkte av. 
 
 
Hur gott som helst, och det är bara att blanda ner lite grönsaker och frukter man har hemma eller följa ett recept om man föredrar det. De finns recept överallt på internet, jag ska även skriva några av mina favorit recept till er!

Kommentarer
Postat av: jessica sofie

att äta ett mål om dagen under detox är bra tror jag. På mitt jobb säljer vi ett detoxpaket med juice fram till middag, och sen en rawfoodmiddag! Jag skulle aldrig palla att bara dricka juice en hel dag ^^

Svar: hade inte heller klarat mig utan ett mål om dagen, gillar mat! :)
emmie kristoffersson

2014-11-12 @ 17:00:31
URL: http://jessicasofiemichelle.blo.gg/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0