PLUGG-SALLAD


- fick denna super goda salladen av mamma och Hampus när jag pluggade idag! Pasta, sallad, gurka, kalkon, valnötter och ädelost innehöll den! Yum, yum, yum! 

LEOPARD

Uppe av det första alarmet idag, hände aldrig annars...Duschade och baar slöade, hade en massa tid över. Sjukt skönt att inte ha några läxor tills idag men dock så är det läsläxor och prov imon. BLir bara ett snabbt inlägg då jag sen måste plugga ännu mera. ikväll ska jag på blomsterkurs men lite släktingar och vänner. Efter det ska jag försöka plugga lite till och sen får det bära eller brista på provet. 
 
 
 

BEMSAN

Super kul med så himla många läsare, ni äger! 
Idag var de måndag och Sofie var hemma från London, ÄNTLIGEN! Det firade vi med att va på skolan 07,45 för att catcha up lite, och fixa lite av de hon missat. Hade orientering efter lunch, och blev så sjukt trött efter de. Hemma en så var Camilla här, så himla kul!! Camilla och hennes söner är några jag och mamma träffade i Spanien på rehab-läger. Träffar inte dem så himla ofta så extra kul när man väl gör de. Vi fikade och bara snackade. När hon sen åkt hem igen så gjorde jag och mamma juice - flera liter juice! Tur va de, så den blev riktigt god. Emma och Camilla (en annan Camilla, haha) kom sen hit.Vi fikade och bara snackade. Chillade mest och åt, haha standard. Nu ska jag sova för att va utvilad imorgon, G'night!!
 
 
- tufft! 

WILMA & JAG

 
- Ser en aning bitter ut medan Wilma är överglad, men älskar bilden!!

REUMATISM

Min sjukdom den syns inte på utsidan för det mesta. Vilket gör att den "inte finns" för många.
Blir så sjukt irriterad när jag kommer i ett skov.
Varför ska just jag ha reumatism? Varför ska de göra så förbaskat ont? Kommer detta någonsin sluta? Jaha, ska jag inte ens kunna kolla åt vänster nu för att nacken låst sig?
Frågorna och funderingaran forsätter på en lång lista. När mina armar ibland låser sig, måste jag (medan resten av kroppen är stel) på något sätt böja mig eller till och med sätta mig på golvet för att plocka upp något jag tappat eftersom jag inte kan sträcka armen. Och sen komma upp, hemskt träningspass. Men Emmie, tänk på alla de andra. Alla de andra med minst lika stora besvär. De flesta av mina kompisar med reumatism har det hemskt. Blir inlagda och sövda för att få sin medicin, medan jag kan ta min själv hemma. Vissa av dem hamnar i rullstol, medan jag klagar på att jag går stelt. Men hallå jag kan fortfarande gå, vilket vissa av dem inte kan i sina skov. 
 
Ibland kan det vara svårt eftersom att ingen fattar hur man känner. Ibland inte ens de som själv har reumatism, som jag. Jag kan inte fattar hur dem som hamnar i rullstol känner sig då det aldrig gått så långt för mig. Jag har alltid räddats av varm vatten, värktabletter, värme filtar och att successivt komma igång på speciellt mornarna. Med vissa undantag så har dessa metoder alltid fungerat för mig. Jag och min familj har alltid vetat vad vi behövt göra för att jag ska "fungera" någotsånär. Men tänk dem som inte har det. Dem som inte har några speciella metoder som fungerar, ingenting. Blir så himla irriterad på hur denna sjukdom gör oss. Hur den får oss att känna och hur mycket den ställer till med och förstör. 
Men alla ni där ute med någon slags reumatism, ni är starka - något så oerhört starka!
 
 
En bild från när jag var på reumatikerläget på bosön, sommaren 2012. 

PLUGG PLANERING MEN ÄVEN FÖRSTA TRÄFFEN

Matilda och Maja kom hit åtta imorse och så hade mamma bakat bullar som vi åt på till frukost. 09.30 var det träff i kyrkan för att förbredda inför gudtjänsten och fikan efteråt med 2015's konfirmander. Lätt och kort gudtjänst, precis så jag tycker de ska vara. Efter hade vi fika, lekar, intervjuer och presentationer om varandra. Super mysigt att lära känna alla nya och jag ser verkligen fram emot att vara ledare. Efter konfirmanderna gått hem reflekterade vi ledare över hur det gått och vad man ska tänka på osv. När jag kom hem sen så var Lina här, KUL! Hon hjälpte mig att plugga till mitt so-provet vi har på onsdag och bara chillade. Lotta kom även, super mysigt verkligen. Dock så var jag tvungen att sticka efter bara någon timme då jag hade jobb, så Lotta skjutsade mig. Som vanligt blev det bingo, vilket dem älskar..haha. När jag suttit ner i över en timme och skulle resa mig upp och fixa det sista innan vi slutade så låste mitt knä sig. Eller något, kunde inte stödja på benet..hemskt! Tur sen så gick det över för det mesta innan jag skulle gå hem. 
 
Nu är jag hemma med Samba och ska plugga. Herregud vad jag ska plugga, fattar inte mycket av det vi ska kunna till so-provet och det är så himla mycket att hålla reda på. Eftersom provet är på onsdag tänkte jag att jag skriver hemkunskap-inlämningen som är till torsdagen på onsdag efter provet (har gjort anteckningar så ska bara få ihop en text). Och sen efter inlämningen är klar pluggar jag till fysikprovet som är på fredag. (Var utan internet en dag så har redan gjort en sammanfattning på vad vi ska kunna, så det borde räcka att träna på). Sen på fredag efter skolan ska jag starta en film. Efter det blir det kemi plugg, då det är kemi-prov på tisdagen där efter. När det är klart blir det spanska plugg till provet på fredagen och sen är det en vecka utan prov där jag ska kolla så himla mycket film det går. Haha, där fick ni en planering över mina närmsta tre veckor av plugg.
 
 

- jobbpyramid...haha 

NYA LÖPARSKOR

 
- Såhär ser då mina nya löparskor ut, nike free run som alla andra. Haha, men tycker de så otroligt sköna! Dessa gick på 799:- (vanligt pris - 1099:-) från teamsportia. Älskar färgerna på dem och tycker bara att dem är riktigt snygga.

NYA GYMPADOJOR

Stressade iväg till Lund imorse, då både jag och mamma försov oss lite. Men vi hann ändå itid till vaxningen. Eftersom jag fortfarande har ont i kroppen så gjorde det ondare än vanligt men det gick ändå bra. Efter en och en halv timme där gick vi mot graffiti där vi åt frukost/lunch. Mamma fixade sedan ny glasögon igen och vi körde vidare för att leta gympaskor till mig. Mina andra var super slitna och nu även fyllda med färg efter loppet så det känns toppen att få nya. Gick in på teamsportia och hittade ett par direkt, som tillochmed var på rea så det blev lysande. Köpte mat och körde sen hemåt, super trött. Mamma tappade även bort sin ring och hade panik så vi gick runder i Lund och letade efter den, men senare när vi kommit hem och gett upp hoppet såg hon att hon glömt den hemma...haha.
 
Nu står det plugg på schemat men ska även fixa ett inlägg med dem nya skorna till er. Ikväll ska jag till Maja och träffa puddingarna, mysigt! 
Puss.
 
 
 
 

FUCK CANCER

ÄNTLIGEN lyckats laga detta armbandet som jag råkade ta i sönder. Så glad, älskar det verkligen!
Anyway, som ni kanske vet (?) har jag en tygpåse med texten "fuck cancer" men även detta armband. Vill ni också ha dessa sakerna, kolla vilka andra produkter oranisationen har eller bara få reda på mer info om priser, storlek osv så hittar ni webbshopen HÄR. Det finns också pärldagar där man kan sitta och göra dessa armbanden, mer info hittar ni på deras hemsida. Ni kan hitta ung cancers hemsida HÄR där ni kan läsa om dem men också donera pengar!
 
 

NO SCHOOL

Andledningen till att bloggningen sög igår var för att jag somande vid tre precis efter att Maja gått hem och vaknade inte förens vid 21..Sjukt hänging, stel i kroppen, svin ont i halsen och febrig. Åt lite glass (som jag inte ens kunde öppna själv, så svag jag är när jag är stel..) och la mig sen igen. Vakande imorse och vill bara gråta så fort jag sväljde, vilket nu är bättre eftersom jag drogat soppa, te och halstabletter. Men är sjukt stel, sjukt ont i kroppen och väldigt svag fortfarande. Men ingen feber vilket är toppen! 
 
Har legat hela morgonen och kollat på parlamentet, hahah! Ska snart starta en film hade jag tänk och sen bara ta det lugnt, så jag kan bli bättre. Hatar att vara ifrån skolan, haha vill bara tillbaka. 
 
 
- Hatar att man känner sig så ofräsch när man är sjuk...

MATTE MATTE MATTE

Efter skolan idag lagade jag mat och åt sedan det medan jag kollade mådagens paradise med Hampus. Behövde en liten paus innan jag skulle plugga matte, då sista timmen i skolan var matte. Ska snart börja plugga igen, förstår inte alls mycket av det vi går igenom så ska verkligen försöka fatta lite idag. Men tror inte provet komemr gå så bra, dock så hoppas jag att jag har turen på min sida så det ändå går helt okej. Men det är så hela min kväll kommer se ut - MATTE. Måste även hinna med att duscha, men inget mer än det. 
 
 


 
- Liten seaky bild från min outfit i måndags

THE WHISPER CHALLENGE

 

NU ÄR DET FILMAT

Idag var det dags för ännu en skoldag, och även denna gick bra. Köpte muffins och gav Sofie hennes present idag som vi köpte igår, och hon blev super glad! Älskar att ge bort presenter och skämma bort andra, så mysigt. Efter sista lektionen kramades vi med Sofie och sa hejdå till henne, kommer sakna min lilla kattunge. Maja och jag cyklade hem till mig där hon hjälpte mig lite med min hemkunskap inlämning och sen filmade vi den andra halvan av "the whisper challenge" som jag ska försöka hinna redigera idag. Men den kommer upp så snart den är redigerad och klar.
 
Idag är jag antagligen hemma själv ett bra tag nu på kvällen vilket är så skönt, då jag har mycket att plugga. Ska läsa svenska och engelska böckerna, skriva klart en teknik-rapport, plugga till matte och so-proven, träna in orienterings-symboler, även skriva på min hemkunskap inlämning och plugga spanska glosor. Har 91 glosor, eller lixom massa verb som man ska kunna alla oregelbundna formler på...Men ska försöka att göra något annat än att plugga som exempel kolla awkward som kommer tillbaka idag efter ett långt uppehåll. Annars blir det till helgen, om jag hinner då..
 
 
- En bit av dagens outfit, fick en massa komplimanger för mig halsband idag - vilket är från ur&Penn.
Super kul när folk gillar det man bär!

6 GINATRICOT WANTIES


THE COLOR RUN PART 2

Här är några av bilderna som tjejerna tog med sina mobiler under själva loppet och festivalen efteråt!
 

OVANLIGT FÖR MIG

Idag ver det måndag och jisses vad tiden gått snabbt, redan gått i nian i över en månad..
Fick tillbaka min so-inlämning vilken det gick oväntat bra på så det förgyllde hela min dag. På musiken kollade vi en bit av filmen "Hair" vilket är en lite ovanlig film för mig att gilla men jag gillar verkligen den, och funderar på att se klart den senare i veckan när alla läxor är klara. Som ni märker så har jag inte sett en endaste film på super länge och inte heller tittat de senaste "teen wolf" eftersom jag haft så sjukt mycket att göra. Vilket betyder att jag haft sjukt mycket för mig, då jag älskar att mysa upp mig i sängen med en bra rulle. 
 
Efter skolan idag så åkte jag, Matilda och Maja in till Lund för att köpa present till kära Sofie som fyller 15 på onsdag, men även åker till London då så får ge den imon. Gick även runder lite, kollade butiker och fikade. Maja blev hämatad av sin mamma medan jag och Matilda handlade lite till och tog sen bussen hem. Nu är jag hemma och ska snart fixa inlägget med fler bilder från the color run men sen även plugga och duscha. 
 
Vi fick även info om gymnasie idag, vilket gör mig sjukt skraj. Tycker det är super läskigt att sluta grundskolan och bara "gå vidare". Har otroligt svårt med sånna avslut...Panik.
 

SPENDERADE NATTEN I EN KYRKA

Andra saken som var "bucketlist" material (vilket jag tyckte "the colo run" var) var att jag sov i en kyrka inatt. Igår kväll träffades en massa ungdomar i kyrkan för att umgås och vissa även sova, där jag inkluderades. Var runt 30 stycken och det första vi gjorde var att duka långbord i mittgången för att sen beställa pizza. Hade sammarbetsövningar och svarade på livs frågor. När vi sen även hade ätit så hade vi an andakt och sjöng i kryptan. När vi sen gick upp därifrån (jag först..) så står det en kille i min klass med en scream-mask uppe i predikstolen...Där började de lite creepy grejerna. Senare vi två tiden då vi bäddat, de som inte skulle sova där hade gått hem, hade fixat oss och lagt oss på madrasserna och nyss somnat började nästa..Per som är vår präst hade berättat en historia så kom hans kollega och skrämde de som bodde på läktaren..Alla fick panik och grät då de inte visste vem det var och ifall de var planerat eller ej. En gick, pratade och skrattade i sömne och trillade även. Hon hade senare gått och lagt sig i predikstolen så där hittade vi henne i morse. 
 
Imorse gick vi upp vid åtta då kören skulle ha lektion i kyrkan så då packade vi ihop och gick mot egino där det var uppdukat frukost-buffé. Så himla härligt, verkligen hotellfrukost..Satt och snackade för att sen åka hem. Har bakat en LCHF och ska snart plugga då vi har fem prov inom de tre närmsta veckorna. Majoriteten är i ämnen jag är hemkst dålig på så det krävs mycket plugg..Ska även jobba emellan plugget, plus äta LCHF haha.
 
-Eftersom min mobil inte kan ta bilder längre så hittade jag denna på nätet där ni ser predikstolen och även platsen där jag sov, det vill säga precis i slutet av gången framför jesus.. :)

THE COLOR RUN

Igår var ju som sagt dagen med ett stort D eftersom att det var då loppet var. Det var helt seriöst det roligaste jag gjort. Så himla mycket glädje och lycka. Loppets olika färgstationer va ju grymma och eftersom vi rullade oss vid stationerna så fick vi super mycket färg på oss. OCH festivalen efteråt, herregud! Så himla grym musik, sjukt med tryck, massa härligt färgkastande och massa dansande. En helt otrolig upplevelse som jag defenitivt vill göra om. 
Får ni chansen så MÅSTE ni göra detta, bästa jag gjort!
 
- Detta var några få av de bilder min pappa tog under gårdagen, imorgon kommer en del två med bilder som vi tjejer tog med mobilerna!

THE DAY BEFORE

On the tracks again, internetet är fixat och jag är så glad! Kickade igång fredagen med sovmorgon till nio, alltid lika skönt. Efter skolan gick puddingarna aka Matilda,Filippa, Maja hem til mig för att sen ta bussen från mig till Lund. Var ju så fruktansvärt varmt - över 20 grader så passade även påatt byta om. På bussen sen så träffade vi Wilma, Nina, Lina och Elin som alla också skulle till Lund. Nina och Wilma skulle med oss och hämta tröjor, färgpåsar och nummerlappar till loppet imon. I stan sen mötte vi upp Felicia och Andrea och gick sen för att hämta våra greher och leta brillor. Alla köpte matchande kransar, jag och Nina köpte matchande solglasögon - kommer bli så fett!! Åt lite och bara gick runder i stan innan vi åkte på olika håll senare. 
 
Har lyckats fixa mina minneskort så det finns plats för både the color rund och den andra halvan av "the whisper challenge". WIHO! Har redan invigt det och fotat bilder på hur jag ungefär kommer se ut imon, vilket ni ser här under. Taggad till tusen och vill inte att det snart ska va över, hahah inte ens börjat men ändå!
 
 

KOMPLIMANGER

Komplimanger alltså. 
Vem blir inte glad för en komplimang? Ingen, alla blir glada av att någon säger något snäll mot en eller gillar något hos en. Hur ofta ge man en annan person en komplimang egentligen, lixom tycker man om något hos en annan så varför inte bara säga det. Det kan ju oftast inte bli fel.
En komplimang kan verkligen förändra min dag - kan leva på det hur länge som helst.Tycker det är något så sjukt roligt och blir så sjukt upprymd och glad!
 
Tycker du om någons sminkning - så säg det till personen. Hon kan ju lagt hur lång tid på att fixa den, och gjort om den hur många gången som helst och kommer bli så fruktansvärt glad om man säger "gud va fint ditt smink var idag" eller något i den stilen. Det kan verkligen göra ens dag och det krävs inte mycket för att ge en. 
Så jag utmanar er att ge minst fem komplimanger idag :)
 
 

NO WIFI

Hemskt hemskt ledsen för att uppdateringen sugit, men vårt internet har kraschat. Har varken internet på min mobil, data eller padda...Det enda är pappas padda som oftast inte är ledig. Men idag eftersom huset är tomt förutom jag och samba så tog jag chansen att blogga lite och fixa inlägg. 
 
Har nyss varit ute och gått en super mysig (men läskig...) promenad med Filippa och Matilda. Gick i "skogen" så släcktes lampan ovanför oss tändes när vi gått förbi...så vi klättrade upp vid en bro och gick på vägen i stället. Träffade en massa läskiga folk när jag gick hem och längtar nu till pappa och hampus som kommer hem snart ska komma. Efter skolan handlade jag och Maja lite och pluggade sen matte. Vi försökte fixa nästa halva av whisper challenge men minneskorten har definitivt kraschat så ska köpa nytt imon till både andra halvan men framför allt loppet som är i övermorgon. TAGGGG!! 
 
 
- eftersom det är på pappa padda har jag inga bilder över huvudtaget så de blir en quote igen. 
 

HALV WHISPER CHALLENGE

Började dagen med att en fågel bajsade på mig på väg till skolan, lixom ursäkta men vad har jag gjort dig? 
Men efter jag tvättat av jackan och fixat så börjde lektionerna och det rullade på som vanligt (känns som jag alltid skriver de) förutom en ovanlighet då det var brandövning. Skulle haft det förra veckan, men lärarna berättade om det så det blev inte riktigt en övning och sköts fram tills idag då. Efter skolan gick jag och Maja hem till mig där vi gjorde en halv "Whisper challenge" innan mitt minneskort krachade och det andra sen med...Men har redigerat det som sparades och vi ska fixa resten senare i veckan antagligen.
 
Jag och Maja cyklade sen iväg på ung ledare träff där vi planerade lite hur vi skulle göra när vi träffar de nya konfirmanderna osv. Taaaaaaaggad! Haha, iallafall så efter några timmar där kom jag hem igen och åt. Ska snart fixa lite och sen kolla paradise hotel. Så otroligt skönt att ha gjorde läxorna redan, halleluja!!
 
 - Sneaky peaky!

UGLY HEART - MUSIKTIPS

 
- Nya favvolåt, ällllskar den verkligen!!

MYSIG MÅNDAG

Då var det många igen och en ny vecka. Mysig dag faktikst utan massa stress och så sjukt skönt att ha gjort de flesta läxorna redan. Bara 3 kvar, wiho. Edter skolan skulle jag egentligen följt med Maja hem men så blev de inte så nu är jag hemma. Nyss varit iväg och handla med mamma och ska nu även plugga lite. Snart ska jag ut och gå en runda med Filippa och sen duscha. Efter det ska jag plcoka fram något gott snacks och kolla paradise hotel. 
Sorry för att det mest är inspo-quote bilder som jag inte själv tagit, men min mobilkamera är sönder.
 
 
 

 
 
 
 

BOKAT THE COLOR RUN

Jag har kollat en massa bilder på weheartit bland annat från the color run och tyckt att det skulle vara så fett att vara med på det. Så jag och några kompisar snackade om det och bestämde oss för ett tag sedan att göra det då det ändå kom till Lund. Så vi har nyss anmält oss och jag är något så fruktansvärt taggad. Ska fixa så jag har någon som kan fota lite så ni kan få se lite bilder sen. Övertaggad kommer bli så himla kul!
 
- Bara kolla så sjukt ballt det ser ut!

DRÖMMER MIG BORT TILL VÄRMEN

Hela morgonen har jag pluggat och kollat resor. En aning desperat fär att åka utomlands nu i höst, eftersom vi har nationella på våren så man inte kan kn åka då. Sen ska jag opereras den 4 november vilket gör att jag super gärna vill åka innan dess, så har kollat resor till ALLT som är varmt - dit jag vill åka är fullt vilket är surt. Kommer antagligen bara stanna hem, men alltid kul att drömma sig bort lite till värmen. 
 
Vid 15 börjar jag jobba, vilket ska bli skönt. Saknat det en aning nu när jag inte jobbat på ett tag. Efter det blir det mer plugg, vill få gjort det allra mesta nu i helgen så jag har det ganska lugnt i veckan och kan jobba med de läxor vi får då. Dessutom är halsen mycket bättre, låter mest som om jag hamnat i målbrottet nu. 
 
- Inte mitt foto, men här skulle jag inte tacka nej till att vara just nu!
 

LET'S BE COPS

Som sagt så såg jag "let's be cops" igår på bio. Och gud vad jag garvade, sjukt rolig var den verkligen. Inte bara komedi utan blandat med lite action. Precis rätt mängd av allt - mest komedi haha. Asså huvudrollerna spelar ju något så sjukt bra, helt galet. Riktigt ball känsla i början också när hela biosalongen sjöng med en bit också..haha. Många garv iallafall och defenitivt en film jag rekommenderar, gillar ni trailern kommer ni älska filmen!
 

SISTA GÅNGEN I HUSET

Vaknade upp runt nio idag hos Filippa med henne och Maja. Vi lagade frulle - äggröra, bacon och toast. Super mysigt och gott! La oss sen i sängen igen och bara kollade klipp på datorn och pratade. Så himla mysigt verkligen. Cyklade sen till mormor och morfars hus för sista gången innan de nya ägarna flyttar in och hjälpte till att fixa det sista. Min kusin som varit där hela morgonen var super sugen på godis och uttråkad, så vi tog en sväng ner till affären för att handla. Efter vi varit i huset en stund till sen så cyklade jag hem, och började plugga. Har skrivit in alla prov under höstterminen (jävlar, vilken panik jag fick. Suuper många..redan nästa vecka..), läst lite läxor och ska snart återgå till läsandet. Sen duscha, fixa mig för att träffa mina AA's och åka in till lund för att se bio - Let's be cops. 
 


COUNTRYMÄSSA

Idag var halsen en aning bättre, dock fortfarande hes. Både jag och Hampus försov oss, jag klarade mig dock då jag hade sovmorgon. Började skoldagen med att göra ett skolval och sen hade vi spanska. Dagen rullade på som vanligt och efter skolan kom Filippa och Matilda tillbaka till skolan och vi gick hem till mig för att sen ta bussen ifrån mig in till Lund. Matilda tappade sitt bankkort så hon gick hem och fixade de, medan jag, Filippa och maja åkte in till Lund. Först åt vi mat, de sushi och jag sallad - super gott. Första gången jag testat sushi, och jag smakade typ  ingenting. Jag blev sen vaxad och pappa hämtade oss, för att lämna oss i kyrkan. Vi träffade Sanna och gick på mässa, och åt grillade sen efteråt. Vi har nu träffar upp Matilda igen, handlat godis och tar de bara lugnt hos Filippa. 
 
- Reserverade plaster i kyrkan och allt, fint ska det va - hahah

INGEN RÖST

Lät som om inlägget skulle handla om politik och valet..
Men nej. Vaknade helt utan röst imorse och fick panik, messade vänner om de hande tips och fick massa. Så tuggade ingefära, shootade pressad citron med riven ingefära, drack te och varmtvatten med honung i. OCH någon av dessa hjälpte för lite lite röst fick jag, dock något så sjukt hes fortfarande och kan knappt prata. Så var väldigt tyst i skolan och på gruppdisskutionerna skrev jag på papper vad jag ville säga..kaos. Ändå så var det rösten jag bad för igår på unga ledar träffen lixom..haha.

Efter skolan så stannade jag och Sofie kvar för att göra de sista uppgifterna på matteläxan. Vi blev också i sista minuten inkallade att hjälpa till när vår parallellklass röstade, då de som skulle hjälpa till var sjuka. När jag senare kom hem gjorde jag de andra läxorna det vill säga fysik och spanska. Men kollade även gårdagens paradise hotel, herregud vilket kaos avsnitt. Ikväll ska även jag, pappa och hampus in och kolla på Malmö när dem spelar ikväll.
 
- Helt sjukt att det redan gått 13 år...blev tårögd av denna text.


HIMLA FIN GEST

 
- Såg denna videon och blev helt rörd, alltså verkligen gåshud. Så himla inspirerande och fin gest mannen gör, verkligen en video ni borde ge fem minuter för att se!!

UNGA LEDARE TRÄFF

Idag åkte vi till spänningssökarna i Lund, vilket var riktigt kul. Vi körde fem kamp och kom på uppfinningar för att sen va med och tävla om en klassresa till London. Efter de hade vi vanliga lektioner vilket gjorde att vi slutade 15 som vanligt med elevensval. När vi slutat gick lite folk ner till egino för att gå på ung ledare träff, ledare till nästa konfirmander. Fick mackor och pratade om hur de skulle bli, hur vi mådde, varför vi ville bli de och vårt bästa minne från vår egen konfirmation.  Mötte upp mamma efter de i byn för att handla och sen cykla hem. Läste lite läxor och åkte sen in till ishallen för att kolla Hampus första hockeyträning efter ryggskadan. Nyss duschat och ska sova, gonatt!

- va tvungen...den är ju gigantisk 



FEM KAMP MED JOBB

Började dagen med att alla niorna samlades i aulan för att få lite information om gymnastiet. och sen efter det var det två fysiklektioner med lunch emellan. Sen var det dags för milen. Sista milen, och det är inte ett dugg sorgligt - haha, men fett onödigt.. De allra flesta gick den och vissa hade även med sig snacks..haha. Jag gick iallafall med Maja, Sofie och Nina. Vi hade riktigt kul och bara pratade oss igenom hela milen med massa "ordlekar" osv. Riktigt lyckat och vi klarade de inom tidsgränsen vilket var ännu bättre, wiho! Jag och Sofie gick sen tillbaka till skolan där vi satte oss ner och bara tog de lugnt innan vi tog våra saker och gick hemåt. 
 
Hemma sen så duschade jag lääänge i varmvatten, fixade mig, drogade värktabletter, åt och gick sen till bussstationen där jag träffade upp tjejerna från min team på jobbet. Vi åkte in till Lund där vi träffade vår reginonschef och gick till en skola där alla team träffades. Började med beröm från anhöriga, vilket är så kul att höra! Och sen började femkampen, där vi skulle känna lite hur det var att vara äldre.Vi fick ögonbinder - för att känna hur det är att tappa/förminska synen. Öronproppar - För att känna hur det ör att höra dåligt, så att vi istället skulle läsa läppar. Och de som sa saker övade på att artikulera. Körde charader - För att använda kroppen. Fick en massa ord - För att testa minnet. Riktigt roliga stationer, och det roligaste av allt var att vi vann. Vi vann hela grejen och fick varsin biobiljett.
Super kul, men är såå himla trött i mina ben just nu och vill bara soooova. Men först blir det Ph, hehe. 
 
- Alla från teamet var inte med, men här har vi oss som var med!

HÖSTJACKAN

 
- Detta är då min nya höstjacka jag köpte i helgen, riktigt nöjd och glad! Köpte den på teamsportia för 699:-. Inte den bästa bilden men jackan kommer förekomma på flera bilder senare med. 

GODZILLA

Som sagt så kolla jag på filmen "Godzilla" dag. Många har sagt att den är bar och rekommenderat den så ville ge den ett försök så jag kan ha lite svårt med filmer som denna. Med "dinosaurs". Men denna var så sjukt bra verkligen. Spännande på en lagom nivå men ändå inte bara action och spänning hela tiden. Verkligen en film som även jag rekommenderar till er som inte sett den.  Rädd att jag spoliar liet för mycket om jag skriver handlingen så den får ni googla fram, hehe.
Han som spelar huvudrollen, är helt okej att titta på med så det skadar ju inte..haha. 
 

SNAPCHAT

TODAY.
Började dagen med en varm dusch för att kunna komma till skolan, med lederna som faktiskt var bättre idag än i helgen. Vilket var så himla skönt! Dock så påverkar detta också mina höfter lite när jag är så stel och bara på den kilometern jag har hem så började jag vaga och halta..inte toppen med tanke på att det är milen imorgon i skolan som jag verkligen inte vill missa. Skolan var lugn med vikare och lektioner utan lärare. Åt LCHF till mellis och kollade sedan "godzilla" (kommer en recension senare). Hampus hjälpte mig nyss att knäppa lite bilder på min nya höstjacka som kommer ut imon, wiho! Tar det bara lugnt i sängen just nu, lyssnar på musik och snapar.
Älskar snapchat, vill ni snapa med mig heter jag --> emmiieks, hihi. 
 
- hur klockren och sann är inte detta ? Asså wtf...

HYLLAN ÄR UPPE

- ÄNTLIGEN fått upp min hylla som jag fick av Lotta och Lina i konfirmations present. Sakerna satte jag bara dit för att den inte skulle behöva stå tom så kommer antagligen byta ut vissa saker sen. Men jag gillar hyllan skarpt och tycker den passar in i mitt rum perfekt!!
Vill ni ha en roomtour ? :-) 

MAN BLIR JU BESVIKEN

Skulle ge det ytterilggare ett försök att äta en blodapelsin idag. Och visst, den var inte torr...MEN den var orange istället för röd. Asså varför, nu kommer jag vara i ovisshet varje gång jag tar en apelsin ur skålen ifall jag får en röd eller en orange..trams. Man får ju trust issues från saker som dessa...
 
 
- Ser ni så långt ifrån blodapelsin dess är ? 

EMMA BEMMA

Vakande lite mindre stel än igår idag, vilket är ett enormt plus. La mig och kollade lite tv och tog det allmänt lugnt innan Emma kom hit runt 14. Alltid så mysigt när hon kommer hit. Vi pratade, bakade LCHF, läste läxor och åt. Åt en massa och blev klara med morgon dagens läxor. Sköönt. Hon cyklade nästan nyss hem och jag ska snart plocka undan lite innan jag ska starta en film. Kanske även plocka undan på mitt rum aka bombnedslaget om jag orkar det.
 
 
 
 
 
 

PEACE MED PAPI

Vaknade med så himla mycket motivation idag till att träna, äta rätt och bara strukturera upp mitt liv lite mer nyttigt. Sen skulle jag gå upp och kunde knappt röra mig, och tapade all motivation. Har ont i exakt hela kroppen och är något så fruktansvärt stel. Har varit uppe i mormor och morfars hus för att hjälpa till att fixa det sista. Men satt mest på en stol, då kroppen totalt sa emot. Verkar inte räcka att jag är förkyld utan reumatismen måste alltid bli så himla mycket värre då också. Great. Efter flera timmar där uppe åkte pappa och jag hem, och jag somnade direkt. Heeelt slut och färdig. 
Vaknade för en stund sedan och halvtittar nu på tv. Ska snart gå och duscha ihop om att kroppen ska bli lite uppmjukad. Sen ikväll ska jag till Matilda och träffa puddingarna en stund, mina grymma tjejer. 
 
ignorea min mun och näsa där en aning..

INSTAGRAM - ICEBUCKETCHALLENGE

Som sagt innan så har jag även instagram, där ni kan följa mig och se en massa bilder. Exempel på bilder är sefie, kompisfoton, lite outfits och igår lade jag även upp en ALSicebucketchallenge som ni kan hitta där. Är ni sugna att kolla in det så heter jag - @emmiekristoffersson. Men ni kan även kolla på datorvariationen av min instagram HÄR.
 
 

ÄNTLIGEN HITTAT EN HÖSTJACKA

Älskar fredagar och en faktor till de är att vi har sovmorgon! Så himla skönt. Speciellt idag då jag vakande helt stel och ont i kroppen. Hann mjuka upp kroppen med värme så de värsta gick bort. Gick till skolan och mötte upp Maja. Kunde inte sträcka ut mitt knä helt under dagen heller utan att jag fick så fruktansvärt ont..usch! Blir värre i kroppen när jag blir sjuk (förkyld just nu) men även när de är kallt. Vi var 19/31 i min klass idag, så himla många sjuka och några på bandy. Även ena parallellklassen var iväg. Så det blev ganska lugna lektioner, med partaj, tabbar och diskussioner.
 
Efter skolan hämtade mamma mig på skolan och vi åkte direkt till emporia. Mamma köpte glasögon och byggde på en nagel. Vi träffade Lotta och startade den tredje jakten på jacka till mig, denna gången med resultat. Fixar bilder sen på den, hehe super glad att äntligen hittat en! Vi käkade lite, shoppade och är nu påväg hem. Ska strax till Hemköp för att möta upp mina puddingar och sen gå till Filippa för att tillbringa kvällen där. MYS!!
 
 
-Denna dryck var inte alls så god som alla säger, inte min smak! 

NAILS BEFORE AND AFTER

- Fixade mina naglar häromdagen, målade - filade och klippte. Känns fråscht och fint med långa
men såå himla mycket mer praktiskt med korta. 

EN RIKTIG TORRIS

Sist lektionen var idrott där vi tränade inför milen som är på tisdag. Efter vi gått en runda satt jag en stund på skolan med Maja, Wilma och Nina. Ingen av oss orkade gå hem så stannade och snackade istället. Fått så himla mycket läxor tills imon så var tvungna att gå hem och plugga.Var så sjukt sugen på att äta blodapelsin när jag kom hem, skar upp den så är den helt torr. LIXOM WHY ? Har haft cravings hela dagen efter den så är den helt torr och inte alls god..Arg emmie som istället fick knapra knäckebröd. 
Dagen/kvällen kommer bestå av plugg och endast plugg. 
 



WANT TO SEE IN THE CINEMA - LUCY & LETS BE COPS

När jag inte har så värst mycket att göra så kollar jag bland annat på bio-trailers. Och eftersom jag inte haft så mycket att göra så har jag kollat en massa trailers och fastnat för dessa två filmerna - i två heltolika genrer. Precis filmer som dessa jag gillar!!
 
Lucy.
Verkar så sjukt bra med lagom action och lagom "pang-pang". Jag gillar verkligen filmer där det utspelar sig i framtiden. Scarlett är en grym skådespelare men även grymma Morgan Freeman är med. Rullen verkar iallafall sjukt jäkla grym och verkligen en film i min smak.
 
 Let's be cops
Av det jag sett på trailern så verkar denna sjukt rolig. Även tycker jag att den påminer en aning av "21 jump street" på det jag sett. Men älskade ju den så då älskar jag säkert denna med. En massa skådespelare man känner igen är ju kul det med. Bland annat är Jake och Damon från new girl och Nina från the vampire diaries med i filmen. Trailern verkade iallafall super kul!
 

TRISS I BLODAPELSIN

- Smaskade i mig dessa när jag såg teen wolf innan idag, mums!!

DAG 2/3

Dag 2/3 utvecklingssamtal/tema dagen idag och temat var ekonomi. En kille som inte för så länge sedan blivit klar på universitet kom och snackade. Vi lärde lite ekonomi-ord och kollade en dokumentär om en sångare (som inte hade något med ekonomi att göra?). Skyndade mig sen till affären för att köpa kakor till mamma som hade gäster henne...när jag kommer hem så hade jag missuppfattat allt och det kom inte förens ikväll. Stressade sönder i onödan alltså. Kollat de senaste teenwolf avsnittet som jag helt missade igår ochvar sen i byn för att kolla ett nytt gym. Ska bränna lite fett och träna upp kondisen innan jag ska börja på gym och bygga muskler, men ändå. Efter vi kollat gymmet gick jag och mamma till stenungsbageriet och köpte kakor..haha. 
Gud vilka sommarfeelings man fått här nere i Skåne idag, super varmt och skönt väder!!
 


 

TWO LATEST

- Ganska dåliga bilder men den övesta är gårdags outfit och den understa dagens!
Gillar ni outfit bilder ??

KVÄLLSMYS FRAMFÖR PH

Kvällen spenderade jag som sagt på Nova med Maja. Hade riktigt kul och mysigt. Letade höstjacka, utan resultat denna gång med. Super kräsen och vill verkligen gilla en jacka ifall jag ska köpa. En jacka syns ju super mycket lixom. Städade mitt rum när jag kom hem, känns så himla fräscht och skönt.
Nu sitter jag nyduschad, i en nybäddad säng och kollar paradise hotel. Det bästa!
 



LCHF-KLADDKAKA

Denna kladdkaka är något så gudomligt god och enkel att göra. Jag vaken går på LCHF-dieten eller något liknande utan bara testade denna och bleve fast! När jag bakar dubblar jag allting i en form, alltså gör en dubbelladdning per kaka. Men det får ni testa er fram till vad ni tycker blir bäst. Jag gör det även i en silikonform, då den inte fastnar eller liknande i den. Har gjort lite ändringar ifrån orginal receptet, men vill ni kolla på det så hittar ni det HÄR.
Enjoy!
 
Foto cred till Matilda, som också är galen i kakan..haha! ;) 

Du behöver:

- 100 gram smör
- 100 gram mörkchoklad (brukar ta 72% anton berg choklad blandat med mörk bakchoklad)
- 2 stycken ägg
- 0,5 deciliter socker (står sötströ i receptet)
- 0,5 tesked vaniljsocker (står vailjpulver i receptet)
- OCH sen även saltade jordnötter som granering.
 
Gör så här:
 
°Sätt ugnen på 175 grader (glömmer alltid det...)
°Smällt smör och choklad i en kastrull på låg värme
°Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst
°Häll sedan i chokladsmeten (smällt smör och choklad) i det du vispat (ägg, socker, vailjsocker)
°Blanda ihop och lägg i en form
ºStrö på jordnötterna, jag kör på hela men i receptet ska de vara hackade. Smaksak.
°In i ugnen och grädda i 6 MINUTER - aldrig mer eller mindre. Hur stor sats du än gör så är det alltid endast 6 minuter i ugnen.
ºLåt stelna i kylen i 2h
ºÄT med gädde och bär, yummi!!
 
 
 
 
Kommerntera gärna ifall ni testar och säg vad ni tycker, jag älskar den iallafall!! ♥

INTE ETT DUGG MORGONPIGG

Var så himla morgontrött imorse och ville inget hellre än att bara somna om. Dock så var det ju skola så jag var tvungen att gå upp. Drog på mig ett par vita jeans, en rosa/vit randig skjorta, knöt mina converse och cyklade iväg till skolan. Förvånande tidigt faktiskt, behövde inte stressa iväg till dagens förtsa lektion utan tog det lugnt. Sista lektionen var hemkunskap, vilket är drygt då halva klassen slutar när vi andra börjar. 
Har nyss ätit lite LCHF-kladdkaka (recept kommer senare, suuper god!!) och ska snart åka iväg till Nova. 
Huuugs, xx
 

COZY AUTUMN OUTFIT

 
AUTUMN OUTFIT
- Den här outfiten är en typisk höst outfit enligt mig. Oversized mysig kofta, boots och jeans. LOVE IT!

UPPE INNAN TUPPEN FÖR POWERWALK

Imorse hoppade jag på cykeln 05.30 för att trampa iväg till Sofie. Vi gick en powerwalk på morgonkvisten med ett stopp för att ta av Benitas täcke. Riktigt skönt att gå så tidigt, och herre vad det blir ljust snabbt. Kolsvart när jag gick utanför dörren och redan just när jag var framme hos Sofie. Vid 06.45 var jag hemma igen, hoppade i duschen - fixade mig och cyklade till skolan. Inget super speciellt hände utan det bara rullade på med en massa lektioner. Slutade samtidigt som Hampus så vi hade följe hem, där han och mamma direkt åkte tillbaka till skolan för utvecklingssamtal. Har lagat mat då vi bara hade en minimalisk lunch idag innan badet (vilket gjorde den ännu mindre, då vi måste ta oss dit osv) har även hunnit göra en LCHF-kladdkaka. Ska snart bita i kemin vi fick idag till imon...sjukt drygt med dagen-innan-läxor. Aja sen blir det massa film och halvsova, super trött!
 


 

RSS 2.0